Space Miner schiet helemaal raak

0

In Space Miner: Spare Ore Bust ga je als avonturier aan de slag om je oom Jeb te helpen. Hij runt een ruimtestation, maar komt daarmee diep in de problemen te zitten. Er zit niets anders op dan met je oude, aftandse ruimteschip op expeditie te gaan. Het doel is om asteroïden op te blazen en te zoeken naar waardevolle materialen om geld te verdienen.

Elk level van het spel bestaat steeds uit een korte ruimtereis, waarbij je al schietend materialen verzamelt of tegenstanders onschadelijk maakt. Daarmee verdien je geld, dat je besteedt aan uitbreidingen van je ruimteschip. Tussen de levels bezoek je het ruimtestation, waar wisselende personages opduiken en langzamerhand het verhaal uit de doeken wordt gedaan.

Wat valt op?

Picture 1Schietgames uit de App Store zijn over het algemeen niet mijn favorieten. De besturing van deze games is vaak wat problematisch. Space Miner laat echter zien dat het prima mogelijk is om met je duimen tegelijkertijd te navigeren, te versnellen en te schieten. Pas na het spelen van een flink aantal levels viel me op dat ik nog geen moment had nagedacht over de bediening, zo intuïtief werkt alles. Zo hoort het!

De levels zijn relatief kort en lenen zich prima voor een korte speelsessie. Soms had ik zin in een uitdagend level, maar liep ik daarin vast dan was het heerlijk de nog aanwezige asteroïden in een vorig level maximaal op te ruimen. Hiermee verdiende ik extra geld voor een sterk wapen, waarmee dat lastige level wel uit te spelen is.

Ik ben geen liefhebber van grote verhalen tussen levels in een game, maar Space Miner wist me wel te boeien met de humor en afwisseling. Af en toe verraste de game me met een speciale missie in een bijzonder level, wat er voor zorgde dat de game nergens saai werd.

Is het wat?

Picture 2Space Miner is een prachtige toevoeging aan het aanbod in de App Store, omdat het een game is met een flinke diepgang en veel afwisselende levels die lang niet altijd eenvoudig zijn.

Daarnaast heeft de game een vermakelijk verhaal dat met veel humor wordt neergezet. Bovendien pakt de combinatie van een ruimtevaart-schietspel met RPG-achtig heel goed uit en werkt de bediening zoals het zou moeten.

Hou je niet van RPG’s of van schietgames? Dan is het toch de moeite waard om Space Miner te proberen. De game zit namelijk zo lekker in elkaar, dat het spel ook voor niet-liefhebbers van het genre de moeite waard is. Space Miner is zo’n universele topgame die specifieke voorkeuren overstijgt en veel gamers aan zal spreken.

Prijs: €3,99 (App Store)

Dit artikel werd eveneens gepubliceerd op Bashers.nl