Apps & Tools, Reportages

AdWords Search Funnels – Omdat elke klik telt!

0

Google lanceert vandaag AdWords Search Funnels. Een set nieuwe rapportages waarmee we in AdWords niet alleen kunnen zien welk zoekwoord de converterende klik heeft gegenereerd, maar waarmee we ook alle overige zoekwoorden kunnen zien die tot de conversie hebben geleid. Dé tool waar velen van ons op gewacht hebben!

No more last click counts?

Het was al lang bekend dat mensen vaak meerdere zoekopdrachten uitvoeren en op meerdere AdWords advertenties klikken voordat ze hun daadwerkelijke aankoop doen. Het was echter onduidelijk welke zoekopdrachten dit precies waren. Alleen het zoekwoord dat de laatste klik kreeg voordat de conversie werd gemaakt werd als converterend beschouwd, oftewel last click counts. Vanaf vandaag zijn er meerdere AdWords rapportages beschikbaar die meer duidelijkheid geven over het gehele zoektraject van je bezoeker.

Accepteer cookies

Google video die een beeld geeft over het gebruik van AdWords Search Funnels

De Search Funnel rapportages

In de rapportages, die overigens de look and feel van de Analytics rapportages hebben, kunnen we onder andere zien hoeveel dagen na de eerste klik de conversie heeft plaatsgevonden. We kunnen zien welke zoekopdrachten er in welke volgorde zijn uitgevoerd voordat de conversie heeft plaatsgevonden. We kunnen in één overzicht zien welke woorden er mee hebben geholpen aan het behalen van een conversie maar misschien net niet die laatste klik hebben geleverd.

Accepteer cookies

Sissie Hsiao, Senior Product Manager bij Google, over de nieuwe AdWords Search Funnels

Dankzij de Search Funnel rapportages krijgen zoekwoorden  die op het eerste gezicht niets opleveren, maar stiekem uiterst waardevol blijken te zijn, de waardering, aandacht en CPC die ze verdienen.

Nog even geduld

De Search Funnel rapportages zijn vanaf vandaag beschikbaar in de VS. Wij in Nederland zullen helaas nog even geduld moeten hebben, maar niet al te lang, de komende weken zullen de rapportages wereldwijd beschikbaar worden gesteld.

Suzan Moelands is werkzaam als Office Manager bij Yonego.

Yonego doet voor Frankwatching verslag vanaf SES New York 2010, hier kun je de hele serie volgen.