Altijd een MMO op zak met Pocket Legends

0

Pocket Legends is een gloednieuwe MMORPG die je zowel op de iPhone als iPad kunt spelen, waarbij je naadloos wisselt tussen de hardware. In de week waarin ik m’n iPad kreeg was dat een geweldige feature die ik dan ook direct uitgebreid heb getest.

Bij aanvang van het spel kies je een wezen waarmee je ten strijde trekt. Vervolgens sluit je je aan bij andere gamers, host je zelf een game of stap je in bij anderen en gaat de echte MMO van start. Dit is een mooi concept, maar het heeft helaas beperkingen.

Wat valt op?

Omdat je het complete spel online speelt, is het eenvoudig switchen tussen iPhone, iPad en iPod en kun je steeds verder gaan met hetzelfde personage. Dit is echter ook een nadeel: je kunt alleen gamen wanneer je online bent en dat zal voor gamers met een iPod jammer zijn.

pg2Wat me in Pocket Legends aanspreekt is dat het een echte MMO is waarmee je tegelijk met anderen gevechten voert. Tegelijkertijd kun je korte chat-berichten uitwisselen of elkaar via snelle knoppen emoties laten zien. Dit is goed doordacht en vraagt om navolging. In potentie kan het concept enorm verslavend zijn, maar toch weet Pocket Legends dit nog niet helemaal waar te maken.

Is het wat?

Het MMO-deel van de game is redelijk uitgewerkt, maar nog niet top. De opstarttijd is wat lang en voor een paar minuutjes is het niet de moeite waard om de game op te starten. Heb je iets meer tijd, dan merk je dat de levels vrij eentoning worden en alleen bestaan uit het uitroeien van tegenstanders. Ben je met veel mensen in een level, dan is dit kinderlijk eenvoudig. Ben je alleen, dan is het juist een onmogelijke opgave. De balans en de afwisseling in levels is nog beperkt, waardoor de game uitdaging mist.

Op de iPad is het scherm natuurlijk veel groter dan op de iPhone, maar hier maakt de game niet goed gebruik van. Gek genoeg is de bediening op de iPhone namelijk fijner dan die op z’n grote broer. Op de iPhone zitten de knoppen op een logische plek en gaat rondlopen vlotter. Pocket Legends lijkt vooral een iPhone-game waar op het laatste moment nog wat iPad-features aan zijn toegevoegd.

Het spel is gratis te spelen tot level 13. Spreekt het je aan, dan kun je extra items, levels of zelfs emoties voor het chatten aanschaffen in kleine pakketjes. Dat is dan ook het allersterkste punt van Pocket Legends: je kunt vrijblijvend kennismaken met het genre en betalen voor een uitgebreidere game zodra het spel je bevalt.

Prijs: Gratis met ingame aankopen (App Store)

Dit artikel is eveneens gepubliceerd op Bashers.nl