Sociale media en rellen in San Francisco

0

Enkele uren geleden hebben de San Francisco Giants de World Series Baseball gewonnen. Zesenvijftig jaar geleden was dit voor de laatste keer. Reden voor een groot feest dus. Helaas pakt dit echter anders uit. Vlak na de overwinning braken overal rellen uit in de stad. De traditionele media besteden op dit moment niet of nauwelijks aandacht aan deze rellen, terwijl de rellen op diverse sociale netwerken een vlucht hebben genomen.

Via de hashtag #SFRiot is live te volgen waar wat gebeurt. Mensen gebruiken Twitter om hun foto’s, filmpjes en opmerkingen op te posten.

Op Foursquare zijn zelfs meerdere locaties “Riot” aangemaakt waar mensen zich op in kunnen checken. Mensen laten zelfs tips achter. Het bizarre hieraan is dat mensen ook nog eens een “SFRiot Swarm Badge” proberen te halen.

Op YouTube stromen de filmpjes ook binnen.

Accepteer cookies

Grote vraag is natuurlijk of sociale media nu alleen een nieuwsfunctie hebben: het signaleren van de rellen in San Francisco? Of wakkeren Sociale Media met iedere melding het vuurtje juist extra aan? Zie hiervoor ook mijn eerdere artikel “Ramptoerisme op Twitter“. Wat denk jij?