Reportages

TEDxAms: waar kan ik wat zien?

0

Vandaag is het TEDxAmsterdam dag. Voor de tweede maal wordt in Amsterdam geprobeerd de beste sprekers te koppelen aan het beste publiek. Mocht je vandaag een van de velen zijn die geen uitnodiging heeft gekregen en het toch willen meemaken: dat kan op diverse manieren. Bijvoorbeeld online via de simulcast livestream van de VPRO, op tv via RTL en diverse NOS-bulletins en op de radio via BNR. Ook zal TEDxAms ongetwijfeld een trending topic op Twitter gaan worden.

3D simulcast in Tuschinsky

In heel het land zijn tevens diverse bijeenkomsten georganiseerd waar mensen gezamenlijk naar de livestream kunnen kijken. Kijk hier voor het overzicht. Het meest bijzondere is waarschijnlijk wel de 3D simulcast, die in theater Pathé Tuschinsky wordt verzorgd. Ook is er een TEDxAms YouTube kanaal, waar de hele dag rapportages te zien zijn.

Update: UPC zendt #tedxams in Amsterdam live uit op kanaal 14, later komen de beelden ook on demand beschikbaar (met dank aan @CasparClaasen en @SamZonjee).

Join the Pipe

Ben je in de buurt van Amsterdam, dan is het wellicht leuk om rond 3 uur ’s middags naar het Leidseplein  te gaan, waar de ‘Jointhepipe.org’ kraan wordt geplaatst. TED.com is gebaseerd op ‘ideas worth spreading’, maar TEDxAmsterdam wil zich ook graag focussen op ‘ideas worth doing’ en biedt daarom aan schoon kraanwater te verspreiden. Want behalve op het Leidseplein moet er ook een kraan in Dasmina, Bangladesh komen. Hiervoor wil TEDxAmsterdam een bedrag van tenminste € 3.000 ophalen onder de aanwezige toeschouwers. Zij kunnen voor het goede doel bieden op bijvoorbeeld een rit in een elektrische racewagen met Rutger Hauer of een entreeticket voor TEDxAmsterdam van volgend jaar.

Science & Fiction

In april dit jaar schreef ik hier al een voorbeschouwing over deze TEDx, die het thema ‘science & fiction’ heeft meegekregen. Het gaat uiteraard om de sprekers van wie de fotootjes hierboven staan, maar daar kom ik graag op terug als ik ze ook daadwerkelijk heb gehoord. Ik ben vandaag de hele dag in de schouwburg aanwezig om er in de loop van deze week verslag van te doen.