Innovatie

Hoe ruikt World of Warcraft?

0

Er zijn van de stands waar je als het ware naar toe wordt getrokken. Scent Science is er een van. Wie bedenkt nou een apparaat dat geur toevoegt aan je homevideo’s en computer spellen? De koppeling van fitness aan gaming ligt wat meer voor de hand, maar de oplossing van iTwin om bestanden veilig via internet te delen is weer erg origineel.

Scent Sciences: geur als 4e dimensie

Geur speelt een enorme rol in ons leven. Van de appeltaart in de oven als je je huis wilt verkopen tot de geur van vers gebakken brood in de supermarkt, geur doet iets met ons. Scent Sciences brengt dit nu ook naar de wereld van games en thuisvideo’s. Bij het spelen van bijvoorbeeld World of Warcraft ruik je, afhankelijk van waar je bent in de game een bepaalde geur, bijvoorbeeld een bos. Een spel als Wii Yoga zou de geur van wierook kunnen gebruiken als extra dimensie.

Scent Science komt met een apparaat waarmee geuren kunnen worden gekoppeld aan games en maar ook bijvoorbeeld aan thuisvideo’s. De huwelijksreportage kun je verrijken met de geuren die je er mee associeert, zoals bloemen en taart.

Het klinkt misschien belachelijk maar geuren zijn een enorme business, denk maar eens aan alle geurreclames van Brise op tv. De apparaten komen later dit jaar op de markt voor $69 en de losse cartridges kosten $25.

Accepteer cookies

Electronic Arts: koppeling fitness aan gaming

De laatste jaren is er ook op het gebied van fitness behoorlijk wat ontwikkeling geweest. Het begon natuurlijk met de Wii en nu is er op alle consoles wel een sport- of fitnessapplicatie te vinden. Het voordeel van fitness in combinatie met een console is dat de inspanning leuker wordt en daardoor mensen meer gaan sporten. Althans dat is het idee.

Electronic Arts heeft afgelopen november EA Sports Active 2 uitgebracht. Deze sportgame maakt gebruik van een hartslagmeter en bewegingssensors om de bewegingen te registreren en voortgang en verbrande calorieën te meten.

Accepteer cookies

iTwin: veilig bestanden delen via internet

Om het delen van bestanden makkelijker en veiliger te maken is er de iTwin. Dit op een USB-stick lijkend apparaat bestaat uit twee delen die samen een secure key sleutel vormen. De ene kant gaat in de ene computer, bijvoorbeeld de PC thuis. Je geeft aan welke bestanden je wilt delen (deze komen niet op de stick te staan!) en via internet kan je dan met de andere helft in de laptopop een veilige manier bij je bestanden komen.

Accepteer cookies

Je kunt alle artikelen over CES 2011 vinden via de tag CES11.