Apps & Tools

Prezi App voor de iPad!

0

Na Prezi ‘meeting’ en de nieuwe designmogelijkheden met behulp van de ‘color wizard’ komt Prezi inc. weer met groot nieuws. Vanaf vandaag, maandag 10 januari 2011, is de Prezi iPad app beschikbaar in de iTunes App Store. Veel iPad-eigenaren hadden de hoop voor Prezi op de iPad al opgegeven omdat de iPad geen flash ondersteunt.

Populariteit Prezi krijgt waarschijnlijk enorme boost

Nu is het dan toch zover. Nu Prezi beschikbaar is op de lichtgewicht tablet is de verwachting dat de toch al groeiende populariteit van Prezi weer een enorme ‘boost’ gaat krijgen. Er zijn op dit moment 1,85 miljoen geregistreerde gebruikers, verspreid over 220 verschillende landen. De Verenigde Staten is op dit moment de grootste markt, gevolgd door Europa, Azië en Australië.

“Prezi plaatst informatie die normaal gesproken opgedeeld wordt in verschillende slides in één ruimte, zodat gebruikers meer controle hebben over hetgeen ze zien en laten zien – dit is te vergelijken met wat webbased routekaarten hebben gedaan voor het stratenboek”, aldus Peter Arvai, CEO van Prezi inc. “Het touchscreen van de iPad lijkt te zijn gemaakt voor Prezi. Bij het pitchen van nieuwe ideeën is het erg prettig om te kunnen laten zien wat het ‘grotere plaatje’ is, maar je wilt natuurlijk ook op de details kunnen inzoomen.”

Met Prezi op de iPad kan men door het ‘pannen en pinchen’ (over het beeld schuiven en ‘knijpen’ met je vingers) in- en uitzoomen op verschillende onderwerpen, zonder op talloze slides te hoeven te klikken, wat de uitwisseling van ideeën gemakkelijker maakt. Met elke 3 seconden een nieuwe Prezi, gaat de Prezi app miljoenen iPad-gebruikers helpen om ideeën en informatie met elkaar uit te wisselen.

De Prezi iPad app is vanaf nu te verkrijgen in de iTunes App Store!