Online ondernemen als Virtual Assistant kan overal

0

Mijn laatste blog dateert alweer van een tijdje terug want ‘Time flies when your having fun‘. Mijn bedrijf loopt inmiddels ‘lekker’ en daarom heb ik besloten om het binnenkort iets anders te gaan doen. ‘Escape 9-5 and live anywhere’ is een van de uitspraken die op de voorkant van het boek ‘The 4- Hour Workweek‘ (4HWW) staat. En dit jaar ga ik er gedeeltelijk gehoor aan geven, want VP.A. gaat global!

Going global

Op 1 maart vertrek ik voor een half jaar naar Aruba om mijn passie voor reizen en de wereld ontdekken verder gestalte te geven. En mijn bedrijf gaat gewoon mee in mijn laptoptas. Wat een geweldig gevoel van vrijheid geeft het me dat ik dit kan doen!

Mijn concept is er namelijk op ingericht dat ik virtueel alles kan doen en met de ondersteuning van de juiste apparatuur en technologieën is er ook geen noodzaak meer om offline aanwezig te zijn. Mijn opdrachtgevers dienen alleen rekening te houden met het tijdsverschil als ze me willen bereiken via Skype. Verder verloopt de communicatie via e-mail en social media, wat nu ook al het geval is.

Overal internet

Tegenwoordig kun je overal op internet. En dat betekent voor mij dat ik overal kan ondernemen. Laptop aan en aan de slag, zo simpel is het. Dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor vele anderen. Van ZZP’ers tot multinationals. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van ‘Het Nieuwe Werken’.

En of dat werken nu thuis gebeurt, op een flexplek of in mijn geval aan de andere kant van de wereld, dat maakt niet uit. Voorwaarde is wel dat er goede afspraken worden gemaakt omtrent samenwerken en dat de technologie in orde is. Zo staat niets je meer in de weg om overal te werken, mits er natuurlijk óók een goede internetverbinding voorhanden is.

Ondernemen blijft Ontdekken

In maart gaat er dus een nieuwe fase in voor VP.A. Ontzettend spannend, maar ik kijk er ook enorm naar uit. Eerder schreef ik al over mijn ‘Big Five’ van het leven in de ondernemersjungle; Vrijheid, Onafhankelijkheid, Trots, Doorzettingsvermogen en Onzekerheid. Aan alle 5 ben ik nog steeds verbonden. En met het ‘laptop-leven’ in het vooruitzicht staat Vrijheid nog steeds met stip op nummer 1!