Inschrijving Grand Prix Online Communicatie 2011 geopend

0

Logeion reikt voor de tweede keer de Grand Prix Online Communicatie uit: de prijs voor vernieuwende, grensverleggende en innovatieve sites, applicaties en andere interactieve kanalen. De uitreiking is op 12 mei tijdens het congres CommOnline. Inschrijven is mogelijk van 17 januari 2011 tot 1 maart 2011. De jury bestaat uit experts uit de bureauwereld en staat onder leiding van voorzitter Jeroen Sprenger.

Waarom organiseert Logeion de GP Online Communicatie?

De vereniging constateert dat internet steevast wordt genoemd als ‘belangrijk kanaal’, maar dat veel vakgenoten nog niet altijd goed weten wat ze er mee kunnen. En daardoor onrustig en ongemakkelijk worden, terwijl internet juist een wereld aan nieuwe mogelijkheden opent. Bovendien zijn er volop inspirerende voorbeelden. Deze voorbeelden wil Logeion op een bijzondere manier onder de aandacht brengen: door ze te belonen met de GP Online Communicatie.

Wie maken kans op de prijs?

De GP Online Communicatie richt zich op:

  • vernieuwende, grensverleggende en innovatieve sites, applicaties en andere interactieve kanalen;
  • authentieke zenders en overtuigende boodschappen;
  • gebruiksvriendelijke sites met lage drempels;
  • originele inzet van gebruikte communicatie/ICT middelen;
  • hoge kwaliteit (visueel, tekstueel, technisch).

En dat zo breed mogelijk, zowel commerce als corporate initiatieven maken kans, van campagnes, via apps tot sites, alle varianten kunnen meedingen.

Selectieproces en uitreiking

Vanaf 17 januari 2011 kan iedereen initiatieven nomineren via www.logeion.nl/gpoc. Inzendingen komen automatisch op een longlist, waaruit de jury na de sluitingsdatum (1 maart 2011) een shortlist samenstelt. De kanshebbers op de shortlist geven een presentatie aan de jury, waarna de jury een oordeel vormt.

De prijs wordt vervolgens uitgereikt op 12 mei 2011, tijdens de derde editie van CommOnline, het jaarlijkse congres over online communicatie, trends, ontwikkelingen en best practices. In het Capgemini Congresgebouw in Utrecht delen internationale sprekers, online koplopers en meer of minder ervaren vakgenoten hun kennis. De dag sluit af met de uitreiking van de GP Online Communicatie.

Criteria

Een vakkundige jury beoordeelt de inzendingen op de volgende criteria:

  • Effectiviteit (aantoonbaar succesvolle bijdrage aan communicatiestrategie)
  • Innovatie (innovatieve ideeën of toepassingen)
  • Communicatiekracht (goede, doelgroepgerichte content en dergelijke)
  • Gebruikersbeleving (webrichtlijnen, usability, doelgroepgericht, uitstraling etc.)

Jury

De jury van de Grand Prix Online Communicatie 2011:

  • Juryvoorzitter Jeroen Sprenger werkt bij het ministerie van Financiën. Hiervoor was hij als projectdirecteur Overheidscommunicatie Nieuwe Stijl bij het ministerie van AZ eindverantwoordelijk voor onder meer de rijksbrede huisstijl, het project Rijksoverheid.nl en het interdepartementale intranet. Daarvoor werkte hij onder andere als directeur Communicatie bij het ministerie van Financiën.
  • Judith Gussenhoven is senior adviseur online communicatie en teamleider bij fullservice internetbureau Tam Tam. Ze werkte eerder een aantal jaar als senior adviseur interactieve media bij de Rijksvoorlichtingsdienst en bij verschillende internetbureaus.
  • Rob Punselie is auteur van 5 internetboeken. Aan de Universiteit Leiden ontwikkelde en doceerde hij colleges Journalistiek & Nieuwe Media. Hij is oprichter en directeur van adviesbureau ContentKings, en wordt regelmatig gevraagd als presentator of dagvoorzitter. Hij is tevens jurylid bij de Usability Award, een van de oudste internetprijzen van Nederland.
  • Floris Ketel is Strategisch Directeur bij fullservice internetbureau Mirabeau. Daarvoor werkte hij als (interactie)ontwerper bij verschillende internet- en ontwerpbureaus.
  • Frank Janssen is oprichter, uitgever en hoofdredacteur van Frankwatching, het grootste onafhankelijke online platform voor internetprofessionals. Frankwatching heeft 200.000 unieke bezoekers per maand, verzorgt maandelijks diverse opleidingen en geeft daarnaast ebooks uit. Eerder werkte hij als manager Internet & Intranet bij TNT Post.
  • Boudewijn Bugter is directeur van Sabel Online en voorzitter van de themagroep Online Communicatie van Logeion. Hij adviseert over internet-, intranet- en contentstrategie, blogt regelmatig en wordt regelmatig gevraagd als spreker. Samen met mede-jurylid Rob Punselie schreef hij het HBO-studieboek Webcommunicatie.

Meer informatie?