Social media nieuws: Facebook like button analytics & LinkedIn Today

0

Ook deze week zet Frankwatching het laatste social media nieuws voor je op een rij. Deze keer: social nieuws voor professionals met LinkedIn Today, real-time analytics voor like buttons op je website, Hootsuite social analytics reports en de vernieuwde Google-profielen.

LinkedIn Today: ‘social’ nieuws voor professionals

Weten wat er in je branche speelt is voor elke professional belangrijk. De nieuwe service van LinkedIn probeert orde aan te brengen in de stroom van informatie die dagelijkse op je afkomt. LinkedIn Today geeft je een overzicht van het laatste nieuws dat jouw connecties delen via LinkedIn en Twitter, van het nieuws dat je vak- of branchegenoten delen via LinkedIn en Twitter en van interessante verhalen van bedrijven ook buiten je branche. Daarnaast geeft het dieper inzicht in wie het nieuws deelt en bespreekt (en wat ze ervan vinden).

Als gebruiker kun je zelf bepalen hoe de homepagina van LinkedIn Today eruit gaat zien. Je kiest wie en wat je wil volgen (welke personen, bedrijven, branches en onderwerpen) en het nieuws dat gedeeld wordt verschijnt zonder tussenkomst van redactie op je homepagina. Tot slot is LinkedIn Today er ook in de vorm van een iPhone app. Bekijk onderstaande video, lees meer op de LinkedIn blog of ga direct naar LinkedIn Today.

Accepteer cookies

Real-time analytics voor Facebook plugins

Het afgelopen jaar zijn sociale plugins (zoals tweet en like buttons) steeds belangrijker geworden voor websites. Facebook lanceert deze week Insights for Websites, waarmee je meer inzicht krijgt in hoe mensen reageren op en omgaan met de content van je website. Insight for Websites geeft je een real-time overzicht van het aantal keer dat mensen een like button zien op je website en erop klikken en een like story op Facebook zien en erop klikken om naar je website te gaan.

De functionaliteit biedt daarnaast ook een overzicht van demografische gegevens (geslacht, leeftijd, locatie) van de interacties die plaatsvinden tussen je website en Facebook. Lees meer over deze functionaliteit op de blog van Facebook.

Hootsuite lanceert social analytics reports

Hootsuite, een van de grootste social media dashboards, lanceerde deze week een nieuwe functionaliteit: social analytics. Met social analytics is het mogelijk om zelf samen te stellen rapporten te maken, waarin het aantal likes op je Facebook-profiel, het aantal clicks op getweete links, de conversie van Twitter naar je website met Google Analytics, de groei van je followerbase, je grootste influencers op Twitter, de tweets met de meeste cliks en meer wordt gevisualiseerd. Je kunt deze rapporten automatisch delen met collega’s (via mail) en branden met je eigen bedrijfslogo. Het grootste nadeel: er zijn alleen statistieken beschikbaar voor ow.ly, Hootsuite’s eigen URL-verkorter. Wanneer je bit.ly gebruikt (of een eigen verkorter) heb je dus niets aan deze nieuwe functionaliteit. Lees meer op de Hootsuite blog of bekijk onderstaande video.

[vimeo]http://vimeo.com/20820336[/vimeo]

Google vernieuwt profielen

Google heeft haar profielpagina’s vernieuwd. Alle Googlegebruikers kunnen zo’n profiel aanmaken en vullen met foto’s en informatie over zichzelf. Als je je Google-profiel zichtbaar maakt voor iedereen, dan zal deze hoogstwaarschijnlijk ergens bovenaan de zoekresultaten van Google verschijnen wanneer iemand zoekt op je naam of website. Dat maakt het een belangrijk en niet te missen onderdeel van je personal branding. De nieuwe profielpagina ziet er een beetje uit als je profielpagina op Facebook, met je foto in de linker bovenhoek en een aantal foto’s bovenaan. Onder je naam kun je een aantal keywords aangeven; erg belangrijk voor de zoekresultaten.


Daarnaast kun je een plakboek van foto’s toevoegen, je Picasa-album koppelen, informatie toevoegen over je werk en je interesses en je website(s) en social media profielen koppelen aan je Google-profiel. Tot slot is er een e-mailfunctie; bezoekers kunnen je mailen vanaf je profiel, zonder dat ze daarbij je e-mailadres zien. Je kunt een Google-profiel aanmaken op profiles.google.com.

Bekijk hier alle artikelen in de serie social media nieuws.