Infographic

Feiten en cijfers over Twitter [infographic]

0

Frankwatching verzamelt in deze serie infographics op gebied van onder andere internet, social media, marketing en communicatie. In deze Infographic Day: feiten en cijfers over Twitter.

Eerder dit jaar vierde de populaire microblogsite Twitter haar 5e verjaardag. De site is de afgelopen jaren gegroeid. Zowel in werknemers als in leden. De website InfographicsArchive.com heeft een aantal feiten en cijfers over Twitter verwerkt in de onderstaande infographic.

De visualisatie laat onder andere zien dat ruim driekwart van de tweets een vorm van conversatie is, maar ruim de helft daarvan valt volgens de makers onder ‘pointless babble’. Binnen 3 jaar, 2 maanden en 1 dag werd de eerste miljardste tweet bereikt. Op dit moment heeft de microblogsite daar slechts 1 week voor nodig.

Ook hebben de makers in de infographic een top 5 van populaire Twitter-gebruikers opgenomen. In deze top 5 staan onder andere zangeres @ladygaga (met op dit moment ruim 11 miljoen volgers) en president @BarackObama (op dit moment ruim 9 miljoen volgers).

Benieuwd naar de andere feiten en cijfers over Twitter? Scrol snel naar beneden om de infographic te bekijken.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.