Apps & Tools

Rapportive als persoonlijke en zakelijke Social CRM [tooltip]

0

Je mailbox zit vol met mails van allerlei mensen en instanties. Was het een aantal jaar geleden nog makkelijk beheersbaar via rechtstreekse communicatie, via de telefoon of via de mail, nu is er zo veel communicatie gaande op verschillende platformen dat je niet meer weet wanneer en met wie je op welk platform hebt gepraat. In de reeks tooltips is daarom nu de browserplugin Rapportive aan de beurt.

Al een hele tijd (sinds de eerste bèta) gebruik ik Rapportive als browserplugin voor Gmail. Voor mij is het onmisbaar geworden. De plugin zorgt er niet voor dat je minder overspoeld wordt, maar wel voor de nodige (sociale) context om de mail sneller en beter te kunnen plaatsen. Het integreert schitterend in de GMail-interface.

Screenshot Rapportive

Social CRM

Rapportive laat jouw account koppelen met o.a. LinkedIn, Twitter, Facebook, Klout, Google Profile, Gravatar en Flickr. De volledige lijst is langer en breidt zich ook steeds uit. Het maakt niet uit of je een mail ontvangt, zelf opstelt of met je muis over een mailadres gaat. Je krijgt aan de rechterkant extra informatie over de persoon waarmee je in contact bent.

Je ziet de laatste statusupdates van de verschillende platformen, maar ook de laatste mailwisselingen onderling. Verder heb je de mogelijkheid om een opmerking te plaatsen bij het profiel van die persoon. Die is overigens alleen voor jezelf zichtbaar.

Accepteer cookies

Koppelen aan je sociale netwerken en customize met Raplets

Nadat je de plugin gedownload hebt, voegt deze zich mooi in de interface. Klik op het social platform dat je wilt koppelen om Rapportive toestemming te geven de gegevens te gebruiken.

Is de standaard uitrusting nog niet uitgebreid genoeg? Dan biedt Rapportive door middel van Raplets (soort widgets) de mogelijkheid om het uit te breiden. Zo zijn er Raplets voor onder andere MailChimp, BatchBook en CrunchBase.

Voor mijn werk en privé gebruik ik een Google Apps domein in combinatie met Rapportive, ook het schakelen tussen verschillende domeinen werkt perfect. Ik hoef niet meer te vertellen dat ik allang overtuigd ben van Rapportive als Social CRM tool. Behalve voor Internet Explorer is hij voor elke reguliere browser te gebruiken.

Ga naar de site van Rapportive om zelf de tool te proberen. Als je zelf leuke tooltips hebt en daarover wilt schrijven, neem dan contact met ons op! Lees ook de andere artikelen in in deze serie.