Infographic

iPhone 5: ben jij er al aan toe? [infographic]

0

Miljoenen mensen kijken reikhalzend uit naar de komst van de iPhone 5. Mashable liet onderzoek doen onder 1.000 iPhone gebruikers en kwam met deze infographic. De grootste hartewens van iPhone fans: een langere batterijduur.

De verwachting is dat Apple dinsdag 4 oktober de nieuwe iPhone 5 en een upgrade van de iPhone 4 bekend maakt. Analisten voorspellen een verkooprecord in de komende maanden. In aanloop naar de nu al veelbesproken productaankondiging, onderzocht Mashable hoe de huidige gebruikers met hun iPhone omgaan en wat zij voor wensen hebben t.a.v. de iPhone 5.

Bijna de helft van de Amerikanen met een iPhone heeft momenteel een iPhone 4. Van alle eigenaren heeft de overgrote meerderheid een onbeperkt data abonnement. De iPhone wordt intensief gebruikt. Meer dan 80% gebruikt de iPhone minstens 15x per dag. Iets waar de echte heavy users overigens hun hand niet voor omdraaien. Maar liefst 1 op de 5 gebruikt zijn/haar iPhone minimaal 50x per dag. En waar gaat al die tijd aan op? Met stip op nummer 1 SMS’en. Op de voet gevolgd door bellen. Kortom, ondanks alle ‘smart’ functies wordt de iPhone ook nog gewoon gebruikt voor ‘traditionele’ vormen van communicatie.

Wat wil de gebruiker van de nieuwe iPhone? De top 3 bestaat uit:

  1. Langere batterij duur
  2. Onbeperkte data abonnementen
  3. Geen lange termijn contracten

Een opvallend lijstje. In plaats van hippe nieuwe features, wil men vooral gemak en geen gedoe met contracten. Voor een nieuw design daarentegen loopt bijna niemand warm.

Tot slot de vraag wie er linea recta naar de winkel rennen om een iPhone 5 te kopen. Bijna de helft (46%) van de gebruikers wil binnen 6 maanden overstappen naar het nieuwe model. Vooral jongeren en eigenaren van een iPhone 4 zijn van zins om z.s.m. de iPhone 5 aan te schaffen. Deze en nog meer opmerkelijke feiten in onderstaande infographic.

 

Hoe zit het met jou? Ben je van plan een iPhone 5 aan te schaffen? Welke nieuwe features verwacht je?