Infographic

Social media around the world: de meest recente cijfers [infographic]

0

Frankwatching verzamelt in deze serie infographics op het gebied internet, social media, marketing en communicatie. Deze week in de serie Infographic Day: Social media around the world. De meest recente cijfers van het wereldwijde gebruik van social media in beeld gebracht.

Socialbakers heeft recente cijfers van het wereldwijde gebruik van social media in beeld gebracht in de onderstaande infographic. Uit de cijfers blijkt dat het sociale netwerk Facebook met 760 miljoen de meeste gebruikers heeft. Facebook wordt gevolgd door Twitter (200 miljoen gebruikers), LinkedIn (120 miljoen gebruikers) en Google+ (30 miljoen gebruikers).

Ook blijkt uit de visualisatie dat social media populair zijn bij beroemdheden. Op Facebook staat rapper Eminem met ruim 47 miljoen fans op de eerste plaats, gevolgd door zangeressen Rihanna (45 miljoen) en Lady Gaga (43 miljoen). Opvallend is dat de reeds overleden zanger Michael Jackson op Facebook nog steeds populair is; hij heeft ruim 41 miljoen volgers.

Op Twitter is Lady Gaga het populairst, met bijna 14 miljoen volgers, gevolgd door zanger Justin Bieber (12 miljoen) en president Barack Obama (10 miljoen). Grappig is om te zien dat Mark Zuckerberg op Google+ meer volgers heeft dan de oprichters van Google zelf. Zuckerberg heeft ruim 570.000 volgers tegenover 430.000 volgers voor Larry Page en 350.000 volgers voor Sergey Brin.

Daarnaast hebben de makers in beeld gebracht welke merken de meeste fans hebben op social media. Op Facebook is Coca-Cola met ruim 34 miljoen fans het populairst, gevolgd door Disney (28 miljoen) en Starbucks (25 miljoen). Benieuwd naar de andere feiten en cijfers omtrent het wereldwijde gebruik van social media? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.