Google introduceert bid-per-call voor Google Adwords

0

Google heeft deze week via een officieel persbericht en via haar eigen blog een nieuwe biedmethode geïntroduceerd. Naast de mogelijkheden om op basis van click, conversies of vertoningen te bieden kunnen we binnenkort ook bieden per telefoongesprek. In eerste instantie zal de nieuwe methode in Amerika en Groot-Britannië uitgerold worden. Later kunnen we er uiteraard ook in Nederland gebruik van maken.

Bid-per-call

Google biedt adverteerders op deze manier de mogelijkheid om beter te focussen op het genereren van telefoongesprekken. Daarnaast kun je nu telefoongesprekken anders schalen dan traditionele bezoekers naar je website. Voor sommige organisaties in een telefoongesprek meer waard dan een bezoeker naar de website en hier kan nu dus onderscheid in gemaakt worden. Net als bij het instellen van de “reguliere” CPC kun je voor het bieden op telefoongesprekken een max CCP (Click-Per-Phone call)  instellen. Het minimale bedrag hiervoor bedraagt $1.

Voorbeel advertentie telefoonnummer

Niet voor mobiel!

Opvallend aan de nieuwe biedmethode van Google is dat het niet bedoeld is voor advertenties op mobiele telefoons, maar juist voor tablets, laptops en pc’s. De maximale bieding die je instelt per telefoongesprek kan de positie van je advertentie binnen de zoekmachine verbeteren. Eén van de grootste factoren die bepalend is voor de positie van je advertentie is de Google Quality Score. Deze score is voor advertentiegroepen die gebruik maken van de nieuwe biedmethode anders dan de originele score. Een onderdeel van deze score is bijvoorbeeld de “historical phone-through rate”. De positie van je advertenties wordt dan als volgt bepaald: Ad rank = (max CPC bid x click quality score) + (max CPP x phone call quality score). Ik ben benieuwd wanneer we er in Nederland mee aan de slag kunnen!