Innovatie

Kleine organisaties bang voor social media [infographic]

0

Deze week in de serie Infographic Day: het gebruik van social media door kleine organisaties. Tegenwoordig wordt veel onderzoek gedaan naar het gebruik van social media door organisaties. Zo ook door Social Strategy1, die in samenwerking met OfficeArrow, een community voor kleine organisaties, onderzoek heeft verricht onder 343 organisaties. Het merendeel van de respondenten geeft aan minder dan tien werknemers in dienst te hebben. Hier volgen een aantal opvallende resultaten uit het onderzoek.

Angst voor social media

Van de respondenten geeft 73 procent aan toegang tot social media te hebben via smartphones of andere mobiele apparaten. Meer dan drie kwart van de organisaties (88 procent) geeft aan te geloven in de kracht van social media voor hun onderneming. Maar meer dan de helft van de organisaties (67 procent) durft niet te investeren in social media. Oorzaak: ze weten niet waar ze moeten beginnen.

De angst bij deze organisaties ligt vooral in het bang zijn om vertrouwelijke of gevoelige informatie te delen of dat er te veel social media zijn om te beheren. Ook is er angst voor een information overload. Daarnaast heerst onder de ondernemers het idee dat ze niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van social media-gebruikers. Ik ben benieuwd hoe Nederlandse ondernemers hier tegen aan kijken. Is dit herkenbaar of hebben jullie suggesties voor (kleine) organisaties?

De resultaten van het onderzoek hebben de onderzoekers gevisualiseerd in de onderstaande infographic. Klik op de afbeelding voor een vergroting. Een rapport van het onderzoek is hier te downloaden.


Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.