Infographic

YouTube Analytics vervangt YouTube Insight [infographic]

0

In deze editie van de serie Infographic Day: YouTube Analytics. Afgelopen week kwam YouTube meerdere keren in het nieuws. Naast een nieuwe vormgeving, lanceert het videokanaal een nieuwe functie: YouTube Analytics.

YouTube Analytics is een verbeterde versie van YouTube Insight. Insight werd in 2008 toegevoegd aan de site om statistieken te kunnen bekijken. Met de nieuwe functie wil YouTube het bekijken van analyses eenvoudiger maken. Gebruikers kunnen uitgebreide statistieken opvragen van onder andere de prestaties van het kanaal, de betrokkenheid, een top 10 van video’s en demografische gegevens. Maar ook kunnen gegevens over het aantal weergaven, afspeellocaties, verkeersbronnen, kijkersloyaliteit en het aantal beoordelingen opgevraagd worden.

De nieuwe functie is voor iedereen beschikbaar. Om de mogelijkheden van YouTube Analytics in beeld uit te leggen, heeft YouTube het Creator Playbook bijgewerkt. En met de onderstaande infographic geven ze tips hoe je als gebruiker met behulp van YouTube Analytics meer geld kan verdienen, betere video’s kan maken en betere relaties kunt aangaan via het videokanaal. Klik op de afbeelding voor een vergroting.


Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.