Innovatie

V.Me by Visa: veilig online betalen

0

De CES 2012 is in volle gang. Meer dan 3100 bedrijven tonen hun nieuwste producten en gadgets. Ik heb al een hoop leuke, opvallende en zinvolle innovaties gezien, en daarnaast ook heel veel meer van hetzelfde. Het is opvallend hoeveel bedrijven denken de oplossing te hebben gevonden voor precies hetzelfde probleem. 

Het ene bedrijf lost het op de ene manier op, de andere firma heeft een totaal andere keuze gemaakt. Beide beweren dat hun oplossing natuurlijk het beste is, zie daar dan nog maar eens uit te komen. Echte totaal vernieuwende innovaties zie je weinig, het is zoals heel vaak, meer van hetzelfde. Dat is op zich niet erg, zolang er ook nog maar echt opvallende en leuke innovaties zijn. Ik ben benieuwd welke voor jou wel en welke niet zinvol zijn.

Een perfect maakbaar gezicht

Modellen in glossy tijdschriften zien er vaak perfect uit, geen vlekje of wal onder de ogen te zien. Voor een gedeelte is dat echt, maar een groot deel van het perfecte gezicht wordt toch ook gerealiseerd met programma’s als Photoshop. Al die foto’s die we van onszelf maken met onze smartphones en camera’s retoucheren, is een flinke klus. Je hebt er photoshop (of een ander fotobewerkingsprogramma) voor nodig en een redelijke dosis handigheid. Voor iedereen die niet handig is met Photoshop maar toch mooie foto’s op Facebook wil zetten komt ARCSoft komt met Perfect 365, software waarmee je eenvoudig foto’s kunt aanpassen en de zware avond van gisteren kunt uitwissen.

Accepteer cookies

V.Me by Visa

Met redelijke regelmaat blijkt de beveiliging van webwinkels op zijn zachtst gezegd, te wensen over te laten. Toch blijven we online winkelen en overal laten we onze gevoelige gegevens zoals creditcardnummers achter. Visa komt nu in de VS met V.Me by Visa, een zogenaamde wallet waarin creditcardinformatie van Visa (maar ook van andere partijen) veilig wordt opgeslagen op het netwerk van Visa, in plaats van lokaal bij de webwinkelier.

Accepteer cookies

Lenovo touch screen

Lenovo toont op CES de Ideacenter A720. Dit is een 27″ all in one computer, en volgens Lenovo de dunste ter wereld. Heel goed doordacht aan dit model, is dat het scherm niet alleen als een normaal computerscherm kan worden gebruikt, maar kan worden gekanteld, bijvoorbeeld om te lezen of zelfs helemaal plat, waardoor het een heel grote tablet wordt of een kleine Surfacetafel.

Accepteer cookies

De vergelijking met de Microsoft Surfacetafel is niet toevallig, ook de Lenovo ondersteunt meerdere vingers (10 finger touch systeem). De ‘entertainment mode’, het scherm is dan helemaal plat, is ideaal voor het spelen van spelletjes die ook worden meegeleverd. Het systeem zal in de VS in april leverbaar zijn en heeft een richtprijs van $1299.