Innovatie

Het belang van content voor SEO [infographic]

0

Content speelt een grote rol om hoog te eindigen in zoekmachines. Goede content is namelijk de sleutel bij zoekmachineoptimalisatie (SEO). Maar ook social media hebben invloed op de resultaten van zoekmachines. In deze Infographic Day wordt stilgestaan bij het belang van content voor SEO.

Google Panda-update

Vorig jaar maakte Google bekend een wijziging door te voeren in het algoritme. De officiële naam voor deze update is de Google Panda-update. Dit betekent dat ongeveer 12% van alle zoekresultaten is aangepast. Volgens de zoekmachinegigant was deze algoritme-update nodig om betere zoekresultaten te tonen en websites met een lage kwaliteit (zogenoemde content farms) te verwijderen. Goede en unieke content is dus van belang om hoog te eindigen in zoekmachineresultaten. Als websitebeheerder of -eigenaar is het daarom belangrijk om aandacht te schenken aan de kwaliteit van je content.

Contentcreatie is effectief

Nieuwssite Brafton heeft de onderstaande infographic ontwikkeld, waarmee zij het verband tussen content en SEO duidelijk willen maken. Uit de visualisatie is onder meer op te maken dat 92% van de marketeers vindt dat contentcreatie effectief is voor zoekmachineoptimalisatie. Daarnaast vindt de helft van de marketeers dat webpagina’s effectief zijn en 40% noemt whitepapers als goede content voor SEO. Ruim driekwart van de ondervraagden, die strategische SEO-campagnes ontwikkelen, laat weten te investeren in contentcreatie. Naast content op websites hebben ook social media invloed op de positie in zoekmachineresultaten.

Invloed van social media

Met de komst van social media is het eenvoudig geworden om content online te delen. Dagelijks worden 27 miljoen stukjes van online content gedeeld. En 1 op de 5 social media-berichten bevat links naar content. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat social media-gebruikers merken volgen. En zij laten online aan anderen weten wat zij vinden van de producten en merken. Maar liefst 60% van de berichten die gepubliceerd worden bevat een product- of merknaam. Maar ook de sharing-tools op websites helpen mee om hoog te eindigen in zoekmachineresultaten. Als organisatie is het dus belangrijk om stil te staan bij je content en de mogelijkheden van social media. Alleen dan zorg je voor een goede positie in Google. Want content is the king.

Benieuwd naar alle feiten en cijfers omtrent het belang van content voor SEO? Klik dan op de afbeelding om de infographic in het groot te bekijken.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.