Video, How to

YouTube video’s: hoe zorg je voor meer views? [Webwatching #11]

0

Je hebt een YouTubekanaal en een aantal video’s, maar hoe zorg je er nu voor dat je video’s mensen echt bereiken? Hoe zorg je voor meer kijkers op YouTube? Dit is de derde aflevering van Webwatching waarin ik praat met online video expert Jeremy Vest over YouTube tips & tricks. Kijk ook de eerste twee video’s in de serie Webwatching over online video marketing.

https://www.youtube.com/watch?v=lKS8kDwFozo

Webwatching 11 Shownotes

  • Statistieken: YouTube is op de 1 na grootste zoekmachine, en het grootste online video portaal. YouTube heeft dagelijks gemiddeld meer dan 4 miljard views.
  • Zorg ervoor dat je YouTube-kanaal qua look & feel past bij je website en social media accounts.
  • Hoe meer abonnees je hebt, hoe meer ‘gewicht’ je video’s krijgen op YouTube en hoe groter de kans dat ze verschijnen in de zoekresultaten. Zorg dus voor abonnees!
  • Gebruik SEO om je video’s vindbaar te maken.
  • Plaats filmpjes en annotaties van je eigen producties aan het eind van je videos, zodat je kijkers doorklikken op jouw video’s.
  • Gebruik YouTube Analytics om te ontdekken wat voor content je kijkers leuk vinden. Als iets bevalt, doe het vaker. Als blijkt uit de statistieken dat kijkers snel afhaken, of op een bepaalt punt afhaken, doe het dan anders. Experimenteer zoveel mogelijk!

Abonneer je op Webwatching

Webwatching wordt gesponsord door Hover.com. Volgers van Frankwatching en Webwatching profiteren van 10% korting! Wil je Webwatching elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTubekanaal. Je kunt je ook abonneren op de podcast van Webwatching via iTunes:

Je kunt de podcast dan via iTunes bekijken of vanuit iTunes automatisch met je mobile device laten synchroniseren.