Infographic

Google+: de laatste statistieken [infographic]

0

Zoekmachine Google lanceerde 28 juni 2011 het sociale netwerk Google+. Inmiddels zijn we 9 maanden verder en stijgt het aantal gebruikers nog iedere dag. In deze editie van de serie Infographic Day alle feiten en cijfers over het platform op een rij.

100 miljoen actieve leden

Onlangs maakte Bradley Horowitz aan weekblad Elsevier bekend dat het sociale platform de grens heeft bereikt van 100 miljoen actieve leden wereldwijd. Volgens Horowitz is Google+ daarmee het snelst groeiende product ooit. De onderstaande infographic van Website-Monitoring laat zien dat de meeste gebruikers van het platform woonachtig zijn in de Verenigde Staten (31,49 procent). Daarna volgen gebruikers uit India (13,69 procent) en Brazilië (5,43 procent). De meeste Google Plus-gebruikers zijn man, vrijgezel en student.

Google+ in vogelvlucht

De infographic bevat een timeline van belangrijke mijlpalen. De eerste maanden was het netwerk alleen via uitnodiging toegankelijk. Pas vanaf september 2011 werd het een open netwerk, waar elke internetgebruiker vanaf 18 jaar een account op kon aanmaken. Jongeren onder de 18 jaar kunnen sinds een paar maanden gebruikmaken van Google+. Het platform werd voor hen afgelopen januari toegankelijk. Organisaties en merken konden vanaf november 2011 op de site terecht door een pagina aan te maken met Google+ Pages.

Ook bracht Google+ verschillende functies uit. De bekendste en populairste is de ‘+1-button’. Dagelijks wordt deze functie ruim 5 miljard keer gebruikt om content en andere zaken onder de aandacht te brengen. Sinds september 2011 kunnen leden hun volgers in circles plaatsen en deze met elkaar delen. Google ziet een rooskleurige toekomst voor het sociale netwerk. De organisatie verwacht in december 2012 de grens te bereiken van 400 miljoen gebruikers. Gaan ze dat waarmaken?

Meer feiten en cijfers lezen over Google+? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.