Video, How to, Reportages, Strategie, Trends

Het Congres Intranet 2012 in beeld

0

Er is natuurlijk al een uitgebreid verslag geschreven over het Congres Intranet 2012. Daarin werd verwezen naar de presentaties van de verschillende keynotes en breakouts. Maar er zijn ook korte videoverslagen gemaakt van het congres. Hieronder volgen de filmpjes met een korte toelichting.

Samenvatting van het Congres Intranet

Allereerst een samenvattend videoverslag van het congres. In deze compilatie komen de keynote- en breakoutsprekers James Robertson, Menno Lanting, Dennis Agusi, Robert Bekaan en Michael Sampson aan het woord.

[vimeo]http://vimeo.com/38576988[/vimeo]

Trends en voorbeelden van innovatieve intranetten

De langere interviews met de keynotesprekers van het Congres Intranet, James Robertson, Michael Sampson en Menno Lanting, zijn ook als losse video te bekijken. Robertson gaat in zijn interview vooral in op de intranettrends en voorbeelden van innovatieve intranetten en daagt het publiek uit twee vragen te stellen: “Waar gaat intranet naartoe?” En: “Wat willen met intranet?” Hij stimuleert ons verder om naar onmisbare intranetten te streven.

[vimeo]http://vimeo.com/38622141[/vimeo]

Menselijke factor van intranet

Doel van de organisatie dit jaar: een Congres Intranet dat draait om de vaardigheden, die intranet managers en online communicatie medewerkers nodig hebben om een succesvol intranet te realiseren. Michael Sampson hield daarom een verhaal over hoe (digitaal) samenwerken in de organisatie succesvol gerealiseerd kan worden. Hoe zorg je ervoor dat mensen informatie gaan delen met elkaar? Hoe voorkom je kortsluiting in (online) samenwerken binnen organisaties? In dit interview legt hij zijn visie nogmaals bondig uit:

[vimeo]http://vimeo.com/38622769[/vimeo]

Social intranet en leidinggeven

Menno Lanting gaat in op de rol van leidinggevenden, intranet managers en managers in het algemeen, nu het internet maar ook het intranet zo sterk verandert. Waar vroeger alleen de intranet manager nieuws mocht publiceren dat het management had goedgekeurd, heeft iedereen nu een stem binnen het bedrijf. In een social intranet kan iedereen informatie delen, versterken en filteren. Hoe zorg je als leidinggevende dat je stem nog gehoord wordt? En hoe heb je als medewerker invloed in zo’n intranet?

[vimeo]http://vimeo.com/38623341[/vimeo]

Tweets en vragen

Voor wie de tweets van het congres na wil lezen hebben we het tweet-archief beschikbaar gesteld. Welke punten in de video’s vinden jullie het meest herkenbaar? En, voor degenen die op het congres waren, wat waren voor jullie de leerpunten van de dag?