Infographic

Wie is de online reviewer? [infographic]

0

Het internet is een eenvoudig middel om aan andere consumenten te laten weten wat je vindt van een product of dienst. Veel consumenten laten zich door reviews beïnvloeden in hun aankoopproces. Maar waarom leest men reviews? En waarom plaatsen we  ze eigenlijk? En welke informatie maakt een review betrouwbaar? De antwoorden op deze vragen lees je in deze editie van de serie Infographic Day.  Naar aanleiding van onderzoek heeft Kieskeurig.nl de onderstaande infographic ontwikkeld, waarmee zij inzicht willen geven in het gedrag van de reviewer en welke rol hij speelt in het oriëntatieproces van andere consumenten. Uit de visualisatie blijkt dat consumenten reviews lezen om de meningen van anderen te weten te komen (26 procent). Ook willen zij graag op de hoogte zijn van ervaringen van andere consumenten (25 procent) en willen zij een goed beeld krijgen over het betreffende product of dienst (12 procent).

Ervaringen delen

Meer dan de helft van de reviewers plaatst zijn ervaringen om anderen te informeren (58 procent). Ook willen zij graag hun mening delen (21 procent) of vertellen dat zij geheel tevreden of ontevreden zijn (6 procent). Maar in hoeverre laten consumenten zich beïnvloeden door reviews? Volgens de onderzoeksresultaten laat 66 procent zich absoluut beïnvloeden. Daarbij hebben productreviews met 80 procent de meeste invloed op consumenten. Van de winkelreviews is dat 68 procent.

Betrouwbaarheid

Nu vraag je wellicht af welke informatie een review betrouwbaar maakt. Ook daar is onderzoek naar gedaan. De gebruikerservaring scoort met 41 procent het hoogst wat betreft het soort informatie. De ervaringen van de reviewers worden gevolgd door onderbouwing (14 procent) en voor- en nadelen (7 procent). De meeste reviews gaan over producten die in bezit zijn (33 procent). Iets meer dan de helft van de reviewers (55 procent) laten minder dan 1 keer per maand een review achter.

Meer weten over online reviews en de reviewer? Scrol dan naar snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.