Innovatie

Welk sociaal netwerk is geschikt voor jouw bedrijf? [infographic]

0

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+. Er zijn tal van sociale netwerken waar je mee aan de slag kunt als organisatie. Maar welk netwerk is geschikt en wat kan je ermee? Zintro verzamelde informatie uit 16 bronnen en ontwikkelde een handige infographic.

Sociale netwerken: volop keuze

Organisaties die een social media-strategie ontwikkelen, komen op een gegeven moment voor de keuze te staan welke social media zij inzetten. Vaak gaat het daarbij om de keuze voor een of meer sociale netwerken. Op elk platform actief zijn, is voor de meeste organisaties onhaalbaar en onwenselijk. Dus waar kies je voor? De mensen van het business consultant netwerk Zintro ontwikkelden onderstaande infographic. Hier vind je kenmerken van de 4 grootste sociale netwerken: Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+. De infographic schetst per netwerk wie de gebruikers zijn en hoe je het als organisatie kunt benutten. Handig als check wanneer je je social media-beleid ontwikkelt. Wel eerst even nadenken over je doelstellingen, doelgroep en strategie uiteraard.

De originele afbeelding vind je op Mashable.