Video, Verdieping

Pinterest voor je bedrijf: 7 best practices!

0

Hoe kun je als bedrijf creatief en effectief gebruik maken van Pinterest? In deze derde aflevering van onze 4-delige videoserie over Pinterest kijk ik naar 7 uitstekende voorbeelden van bedrijven die het erg goed doen op Pinterest. 

Accepteer cookies

Peugeot Panama: Pinterest puzzelwedstrijd met foto’s

Ik begin bij Peugeot Panama: dat heel creatief gebruik maakt van Pinterest. Ze delen foto’s van hun auto’s op in stukjes, en laten maar 1 stukje zien op hun Pinterest-pagina. Vervolgens vragen ze hun volgers om de rest van de fotostukjes te vinden op de corporate website en de Facebookpagina. Daarna moeten de volgers alle gevonden plaatjes pinnen en de eerste 5 personen die het hele puzzeltje gepind hebben winnen een prijs.

Today Show: Achter de schermen met Pinterest

Vaak vinden mensen het ook leuk om een kijkje achter de schermen van je merk of bedrijf te nemen. De Today Show pint bijvoorbeeld behind-the-scenes foto’s, erg leuk en populair onder pinners. iPhone-kiekjes en mobiele video’s zijn persoonlijker dan professioneel geschoten materiaal. Door mensen op een andere manier een kijkje te geven ‘in je merk’, kun je je volgers meer betrekken bij je merk of bedrijf.

GE: Quotes en gezegdes op Pinterest

Inspirerende quotes en gezegdes doen het ook altijd erg goed op Pinterest. GE heeft een populair ‘That’s Genius’ board waarin quotes van oprichter Thomas Edison gedeeld worden. Natuurlijk hebben we niet allemaal een oprichter die beroemd is, maar je kunt altijd quotes gebruiken die te maken hebben met jouw merk of bedrijf. Typ zelf een quote in Photoshop en maak er een uniek achtergrondje van jouw bedrijf of merk bij. Als volgers iets interessants lezen, zijn ze sneller geneigd om je materiaal te (re)pinnen.

Amnesty International: Pinterest en serieuze merken

Als je een behoorlijk serieuze organisatie hebt, zoals Amnesty International, kun je ook creatief zijn met je strategie. Amnesty International blijft inspirerend en positief op hun boards door middel van quotes, fair-trade producten en een boekenboard. Hou het luchtig en inspirerend, deel materiaal dat andere mensen ook graag zouden willen delen.

Whole Foods: Deel je cultuur/lifestyle op Pinterest

Het gaat natuurlijk niet allemaal om business op Pinterest. Kijk maar eens naar Whole Foods, een Amerikaanse “groene” supermarktketen. Deze boards laten niet alleen de producten zien die Whole Foods verkoopt, maar ze hebben thema’s waar het bedrijf voor staat: gezond eten, recycling en bewegen. Het gaat er dus niet om wat voor producten je verkoopt, maar om de cultuur en mindset van je bedrijf en je klanten. Daar kun je op aansluiten.

pinterest whole foods

Pinterest als focusgroep: West Elm

Je kunt Pinterest ook gebruiken als een soort focusgroep, om erachter te komen wat je klanten graag zouden willen kopen. West Elm heeft verschillende boards, die te maken hebben met design en kleuren. Ik durf te wedden dat ze goed bijhouden welke kleuren en designs het meest gepind worden! Door de populariteit van pins in de gaten te houden, kun je goed zien wat populair is bij (een deel van) jouw potentiële klanten.

Oreck: promoot niet alleen jezelf op Pinterest

En last but not least: het draait niet om jou. Je hoeft je eigen producten niet constant te promoten. Kijk maar eens naar Oreck, een bedrijf dat stofzuigers en airfilters produceert. Op hun Pinterest-profiel zie je niet meteen wat ze verkopen. Maar als je een poosje rondkijkt, zie je harige huisdieren, schone vloeren en huishoudtips: je gaat vanzelf aan stofzuigen denken!

Abonneer je op onze video’s

Volgende week ons laatste deel in deze 4-delige video serie over Pinterest. Ik ga het dan hebben over het blokkeren van Pinterest-pins (als je niet wil dat jouw plaatjes gepind worden op Pinterest). Tot volgende week! Wil je deze video’s elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTube-kanaal. Volg Frankwatching ook op Pinterest!