Video, How to

Is jouw bedrijf al vindbaar op Google+ local? 3 Tips!

0

Weg zijn oude Google Maps bedrijfspagina’s: nieuw zijn Google+ local pages! Je hebt misschien wel gezien dat, wanneer je zoekt op een bedrijf of restaurant in Google Maps, je nu doorgestuurd wordt naar de Google+ pagina van dat bedrijf of restaurant. Google heeft het vinden van bedrijven aangepast: Google+ speelt nu een veel belangrijkere rol! De bedrijfspagina’s in Google Maps zijn omgezet naar lokale pagina’s op Google+, die veel meer sociale interactie hebben en meer mogelijkheden om jouw merk of bedrijf goed te presenteren. Veel bedrijven maken nu nog geen gebruik van deze opties. In deze video geef ik je een aantal bruikbare tips voor het optimaal gebruik van deze lokale pagina’s op Google+.

Accepteer cookies

Google+ bedrijfspagina samenvoegen met je Google+ local page

Even voor de duidelijkheid: we hebben hier twee verschillende dingen; Google+ bedrijfspagina’s en lokale pagina’s. Een bedrijfspagina is je bedrijfsprofiel op Google+ met je bedrijfsupdates, foto’s, Hangout-opties, enzovoorts. Je lokale pagina is te zien in Google Places, als iemand zoekt op een bedrijf of organisatie in de buurt: je kunt er reviews achterlaten en inchecken via de app.

Voorheen stonden de bedrijfspagina en lokale pagina apart van elkaar en moesten ze dus ook apart gemanaged worden. Maar sinds een paar maanden kunnen ze volledig geïntegreerd worden. Zodra iemand op jouw bedrijf zoekt, vindt hij dan dus één Google+ pagina, met een kaart, contactinformatie, reviews, jouw updates, foto’s enzovoorts. Google+ heeft nu een local tablinks in de ‘sidebar’, waar je een overzicht krijgt van alle lokale bedrijven en waarbij je tegelijkertijd ziet wat vrienden je aanraden.

Tip 1: krijg zoveel mogelijk Zagat reviews.

Google heeft recentelijk Zagat gekocht, waarmee mensen je bedrijf makkelijk en snel kunnen reviewen en een score kunnen geven. Dit komt in de plaats van de oude 5-sterren rating op Google Places. Goed om te weten: je hebt 10 reviews nodig om deze nieuwe Zagat-functionaliteit te bemachtigen op je lokale bedrijfspagina.

Het is met Zagat een stuk moeilijker om een ‘spam’ review te geven, omdat je in Google+ ingelogd moet zijn om een review te doen. Namen en links staan dus bij de reviews. Deze Zagat reviews zijn meteen zichtbaar op de eerste pagina in een gewone Google search. Hoe meer en hoe hoger je score, hoe hoger je verschijnt in zoekresultaten. Het is dus erg belangrijk om goede scores te krijgen!

Tip 2: creëer een positief gesprek rondom je bedrijf op Google+

Als iemand jouw bedrijf noemt op Google+, een foto plaatst van jouw bedrijf, incheckt in jouw bedrijf, een review schrijft of score geeft, dan komt dat allemaal op jouw lokale bedrijfspagina te staan. Hoe meer mensen over jouw spreken en jou taggen, hoe beter je bedrijfspagina eruit komt te zien – en des te hoger je zult verschijnen in de Google search results.

Tip 3: Vul je bedrijfsbeschrijving volledig in

Op Google Places hadden bedrijven een limiet in de bedrijfsbeschrijving. Op je Google+ lokale bedrijfspagina kun je veel meer kwijt. Zorg ervoor dat je paginabeschrijving vol zit met woorden waar je graag op gevonden wilt worden. Verder is dit de ideale plek voor links naar je website en social media profielen. De lokale profielen en Google+ bedrijfsprofielen kunnen nogal verwarrend zijn, dus ik heb deze YouTube playlist samengesteld van informatieve video’s die goed uitleggen wat de verschillen zijn en hoe je beide profielen kunt integreren.

Accepteer cookies

Elke week Frankwatching video’s?

Wil je onze video’s elke week bekijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTube-kanaal. En vergeet Frankwatching niet toe te voegen aan je Google+ kringen! Tot volgende week woensdag!