Infographic

Hoe besteden we onze tijd op social media? [infographic]

0

Social media. Sommige mensen vinden het tijdverspilling. Anderen kunnen niet vaak genoeg hun accounts checken. Maar hoe vaak zijn social mediagebruikers actief op de websites? En welk platform is het populairst? In deze editie van de serie Infographic Day; de tijd die we op social media besteden.

Social media populair tijdens televisie kijken

In deze infographic heeft weblog Socially Aware een overzicht gemaakt van de tijd die we online doorbrengen. De cijfers gaan over Amerikaanse gebruikers, maar wellicht herken je jouw social mediagebruik in deze statistieken. Uit de visualisatie blijkt dat Amerikanen sinds 2006 meer gebruikmaken van social media en minder vaak persoonlijke contacten fysiek onderhouden.

Ook tijdens offline activiteiten is het wereldwijde web in trek: ruim 60 procent van de Amerikaanse tabletbezitters surft op het web tijdens het kijken van programma’s op televisie. Ook het bezoeken van social media onder het televisie kijken is populair. Meer dan de helft van de vrouwen en 44 procent van de mannen checkt hun sociale netwerken tijdens het kijken naar tv-programma’s.

Social mediagebruik: meeste uren aanwezig op Facebook

Verder blijkt uit de cijfers dat social media nu goed is voor 18 procent van tijd die Amerikanen online doorbrengen. Sinds 2006 is de tijd die een gemiddeld persoon doorbrengt op sociale netwerken meer dan verdubbeld. Er zijn steeds meer Amerikanen die social media gebruiken: in 2008 had 24 procent van alle Amerikanen een social media-account, in 2012 is dit percentage gegroeid naar 56 procent.

De meeste tijd besteden Amerikanen aan Facebook. De gemiddelde Facebookgebruiker brengt bijna 7 uur per maand door op het netwerk, gevolgd door Tumblr en Pinterest (beide 1,5 uur). De gemiddelde bezoeker van Twitter, LinkedIn en Google Plus brengt minder dan een half uur per maand door op deze social media-sites.

Wil je alle cijfers omtrent het gebruik van social media bekijken? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen. Ben jij een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.