Video, Inspiratie

Vind jij Facebook privé genoeg?

0

Terwijl het jaren geleden ‘cool’ was om honderden vrienden op Facebook te hebben, zie ik tegenwoordig juist telkens meer vrienden allerlei mensen ontvrienden op Facebook. We houden liever alleen mensen in ons netwerk van wie we echt graag op de hoogte willen blijven. De baas mag er af en oma houden we er op.

Het kleiner en privé maken van sociale netwerken is een trend die niet nieuw is, maar wel steeds belangrijker lijkt te worden. In deze video bespreek ik Facebook privacy en de opkomst van kleinschalige privénetwerken.

Accepteer cookies

Niet de hele wereld hoeft onze familiefoto’s te zien, dus zetten we ons Facebookprofiel op privé  We zijn steeds beter op de hoogte van privacyinstellingen en hebben er minder moeite mee mensen te ontvrienden. Toch biedt Facebook niet alle privacyopties en gemakkelijkheid die we willen en dus verschijnen er andere tools die dat wel of beter aanbieden.

Light.ws: Dropbox meets Facebook

Ik was onlangs op South by Southwest, een van de grootste internet- en technologie-evenementen ter wereld – en zag deze trend ook daar terug. Bij 1 van de stands vond ik Light.ws. Hiermee kun je video’s en foto’s privé met je naaste vrienden en familie delen. Het is een soort Dropbox voor Facebook. Je hoeft niks publiekelijk te delen, het draait echt om het delen van content tussen jou en mensen die je dierbaar zijn. Daarnaast kun je met Light.ws ook een life file met al je video’s en foto’s van je hele leven meegeven aan je kinderen.

Between: Privé netwerk voor jou en je partner

Nog een voorbeeld: Between, een app die ontzettend populair is in Azië en nu ook meer in Amerika. Between is een netwerk voor alleen jou en je partner. Deel foto’s, memo’s en berichten compleet privé. Natuurlijk kun je al privé sms’en en e-mailen, maar het is dan niet altijd makkelijk om bepaalde foto’s of berichtjes terug te vinden. Between organiseert alle berichtjes, notes en foto’s op een privé timeline, die alleen zichtbaar is voor jullie twee.

De populariteit van deze app laat wel zien waar we graag naartoe willen: een manier om mooie herinneringen privé te delen met mensen die ons echt dierbaar zijn – en dat te houden in een kleinere cirkel.

Is Facebook privé genoeg?

Doe jij mee aan deze trend? Vind jij Facebook privé genoeg of zie je graag nog wat meer privacyopties? En ben je geïnteresseerd in kleinschalige privénetwerken? Wat vind je van onderstaande stelling?

facebook is niet prive genoeg

Laat een reactie achter, ik ben benieuwd! Vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag!