Video, How to

3 manieren om Facebook-foto’s & -albums te downloaden als backup

0

We hebben allemaal weleens een foto van Facebook gedownload. Maar wat als je nou een heleboel foto’s wilt downloaden, niet alleen van je eigen albums, maar ook van albums van vrienden, of foto’s waar je in getagd bent? In deze video laat ik je 3 manieren zien om je (ge-tagde) Facebook-foto’s te downloaden!

Accepteer cookies

1. Download foto’s via Facebook-archief

Facebook heeft de mogelijkheid om je gehele archief inclusief wall posts, foto’s en berichten te downloaden. Dit is erg handig als je een back-up wilt hebben van al je Facebook-informatie, en natuurlijk ook als je al je Facebook-foto’s op je computer wilt zetten.
Je doet het zo: ga naar ‘account settings’ of ‘instellingen’, rechtsbovenin je scherm. Klik dan op ‘een kopie downloaden van je Facebook-gegevens’ en dan op ‘begin mijn archief’.
Zoals je ziet kan het even duren voordat Facebook alle informatie gedownload heeft, dat hangt natuurlijk af van hoeveel berichten, wall posts en foto’s je op Facebook hebt staan.

Met deze optie kun je alleen foto’s van je eigen albums downloaden. Als je ook ge-tagde foto’s wilt downloaden in albums van vrienden, dan is optie twee of drie beter.

2. Facebook-foto’s naar zip of pdf

Download ge-tagde Facebook foto's met Pick & Zip

Download ge-tagde Facebook foto’s met Pick & Zip

Ten tweede bestaan er handige tools die je foto’s in een zip- of pdf-bestandje plaatsen, zoals Picknzip en facebook2zip.com. Je kunt met deze websites foto’s en video’s downloaden van je eigen albums, albums van vrienden, Facebook-groepen en -pagina’s. En het mooiste is nog wel dat je geen programma’s hoeft te installeren. Het downloaden werkt eigenlijk heel vanzelfsprekend. Je geeft de tool eerst toestemming tot je Facebook-account, dan selecteer je welke foto’s je wilt downloaden, en dan worden de foto’s in een zip-bestandje of PDFje op je computer gezet.

3. File saver via Dropbox

En een derde optie is een file saver via Dropbox. IFTTT (If This Then That) is een goede optie. Zodra je getagd wordt in een foto op Facebook, download IFTTT ze automatisch naar een foldertje op je Dropbox. Zo heb je altijd een back-up van je foto’s. Je kunt hiermee niet foto’s downloaden waar je al in getagd bent in het verleden, maar je kunt zo wel alle foto’s waar je nog in getagd gaat worden automatisch opslaan.

Een goede back-up is nooit verkeerd. Je weet maar nooit wanneer je vrienden of familie de foto’s waarin jij getagd bent weer van Facebook halen!

Tot volgende week!

Vond je deze tips nuttig? Of heb je er wellicht nog vragen over? Ik hoor het graag in een reactie hieronder. En vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag!