Video, How to

Top 3 praktische tips voor e-mailmarketing

0

Onlangs had ik een leuk videogesprek met e-mailmarketingexpert en Frankwatchingauteur Jordie van Rijn, die onlangs het boek ‘E-mailmarketing in 60 minuten‘ schreef. Hoe zorg je ervoor dat mensen doorklikken in jouw e-mails? Hoe bereik je bepaalde doelgroepen met nieuwsbrieven? En hoe bespaar je tijd? Jordie geeft tips in deze video!

Accepteer cookies

Tip 1: Call to action

De e-mails die het beste werken, laten duidelijk zien wat je als ontvanger moet doen. Voordat je e-mails uitstuurt: denk erover na wat je wilt dat de ontvangers gaan doen. Wil je dat ze naar je website gaan? Wil je dat ze wat kopen? Wil je dat ze wat bekijken? Laat dat duidelijk ‘in-your-face’ zien. Jordie vertelt over een leuk trucje dat hij gebruikt in de video.

Tip 2: Segmenteer je nieuwsbrief

Dit staat al jaren bovenaan het lijstje van vele e-mailmarketeers, maar Jordie legt uit dat het allemaal helemaal niet zo lastig hoeft te zijn. Je hebt weliswaar tijd en gegevens nodig om je nieuwsbrieven of e-mails te kunnen segmenteren, maar Jordie zegt dat het zeker de moeite waard is. Je e-mailmarketing wordt effectiever, je verdient meer geld en krijgt een hogere ROI. Jordie vertelt hoe je precies verschillende doelgroepen vormt in de video.

Tip 3: Tijdsbesparingstips voor je e-mailmarketing

Als je e-mailmarketing goed is ingericht, bespaar je tijd. En dat kun je op een aantal manieren doen:

  • Automatiseer je data flow;
  • Gebruik een template voor je e-mails;
  • Automatiseer je e-mails en het proces zo veel mogelijk;
  • Laat managers/directors 1x de nieuwsbrief goedkeuren.

Vragen?

Jordie legt deze tips verder uit in ons videogesprek. Heb je nog vragen of opmerkingen over e-mailmarketing of de tips die Jordie in de video geeft? Laat het dan gerust even weten in een reactie hieronder. En vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag!