Infographic, How to

Benut de zomerperiode! Tips voor social media-gebruik [infographic]

0

De zomerperiode is weer aangebroken. Velen zijn met vakantie, gaan nog of hebben hun vakantiedagen er al op zitten. Deze periode is voor sommige ondernemers een lastige tijd. Want hoe benut ik social media effectief in de zomerperiode? In deze editie van de serie Infographic Day handige tips om je social media-accounts te gebruiken in de zomer.

Probeer andere platformen

Gebruik de zomerperiode om te kijken welke platformen die je nog niet inzet voor jouw organisatie interessant zijn. Plaats je vaak foto’s? Wellicht is Pinterest of Flickr een optie. Wil je je presentaties en documenten delen? Probeer dan SlideShare of Scribd. Daarnaast kun je ook nieuwe functies uitproberen bij je huidige social media-accounts. De ontwikkelingen staan namelijk niet stil.

Reageer

Uit onderzoek blijkt dat vier van de vijf kleine ondernemingen social media gebruikt om in contact te komen met klanten. Het gebruiken van social media zal de komende tijd alleen maar verder groeien, niet alleen onder ondernemers maar ook onder klanten. Gebruik je accounts om vragen van klanten te beantwoorden en stimuleer interacties onder je volgers. Social media heten niet voor niets ‘social’.

Deel

Naast engagement met fans kun je social media ook gebruiken om jouw kennis te delen. Start bijvoorbeeld een weblog waar je tips en jouw kennis deelt met lezers. Maak en deel een whitepaper over een onderwerp dat jouw volgers interesseren. Wanneer je waardevolle content deelt creëer je een positief imago doordat volgers je zien als expert binnen jouw vakgebied.

Houd je accounts bij

Probeer je social media-accounts bij te houden. Dit hoeft niet dagelijks te zijn. Zorg in ieder geval ervoor dat ze niet verwateren. Je kunt met bijvoorbeeld Hootsuite of in Facebook berichten inplannen. Let wel op dat je niet ver van tevoren je berichten gereed zet, zodat je kunt inspelen op de situatie (mocht deze wijzigen).

Start een actie

Steeds vaker zie je op verschillende platformen een actie voorbij komen. Dit is een belangrijk argument voor social media-gebruikers om een merk online te volgen. Ook voor kleine ondernemers is het een optie om een promotie- of kortingsactie te starten. Zorg er wel voor dat deze relevant is voor je onderneming en past bij je producten en/of diensten. Maar ook van meerwaarde is voor je volgers. Overlaad hen niet met alleen maar acties. Dat kunnen zij als spam ervaren.

Wil je alle tips en feiten over het gebruik van social media van Constant Contact lezen? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar. Wellicht heb jij een andere tip die je graag wilt delen. Laat het weten in een reactie!

Benut de zomerperiode! Tips voor social mediagebruik [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.