Infographic, How to

Social media: ook voor de kleine ondernemer [infographic]

0

Het inzetten van social media voor marketing- en communicatiedoeleinden wordt soms geassocieerd met grote organisaties. Want om social media effectief in te zetten heb je budget, tijd en mankracht nodig. Iets wat volgens sommigen bij het mkb ontbreekt. In deze editie van de serie Infographic Day laten we zien dat social media ook kansen bieden voor deze ondernemers.

MKB weet social media te vinden…

Dat laat de onderstaande infographic van MarketMeSuite en Placester zien. In de visualisatie geven zij tips hoe kleine ondernemingen social media effectief in kunnen zetten om zo hun online succes te vergroten. Uit de cijfers blijkt dat ondernemers uit het MKB de mogelijkheden van social media inzien. Ruim de helft maakt per dag minstens 10 minuten vrij voor social mediamarketing. En tachtig procent wil het komende jaar meer aandacht besteden aan hun social media-accounts. (De cijfers zijn gebaseerd op het MKB in de Verenigde Staten.)

…maar zenden met name

De volgende vraag die men dan stelt, is met welk doel de ondernemers uit het MKB social media inzetten. De meerderheid geeft aan deze middelen te gebruiken om klanten te bereiken. Daarnaast zegt ruim de helft dat klanten verwachten dat zij actief zijn op social media. De genoemde argumenten zijn met name ‘zend-doeleinden’, terwijl bij het gebruiken van social media interactie centraal zou moeten staan. Deze motivatie is ‘slechts’ bij 53 procent van de ondernemers van kracht.

Tips voor social media-gebruik

Om (nog) meer het succes op social media te vergroten delen de makers van de infographic een aantal tips. Hiermee kunnen de kleine ondernemers hun social mediamarketing effectiever inzetten en zo hun online succes vergroten.

  • Deel waardevolle content die interactie oproept, zoals interviews, video-turtorials of webinars;
  • Wees op het juiste moment aanwezig op sociale netwerken waar jouw doelgroep zich bevindt;
  • Start een discussie en stel zelf vragen, zodat de discussie ‘levendig’ blijft;
  • Zet een sociaal netwerk in als klantenservice;
  • Beperk het aantal accounts waarop je actief bent. Houd overzicht.

Wil je meer lezen over het gebruik van social media bij het mkb? Of de tips nog eens nalezen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Social mediatips voor het mkb [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.