Infographic

Twitter als promotietool: denk na en kom in actie! [infographic]

0

Het is al zeven jaar geleden dat het platform Twitter werd opgericht. Sindsdien maken miljoenen mensen wereldwijd gebruik van de site om hun volgers op de hoogte te brengen van wat zij doen of tegenkomen in het dagelijks leven. Niet alleen individuen, maar ook bedrijven weten Twitter te vinden. Wellicht jij ook. Of ben je nog zoekende en weet je niet zo goed hoe je moet beginnen?

Twitter is een waardevol kanaal dat je als ondernemer kunt inzetten om met je klanten, leveranciers of anderen contact te hebben en te houden. Het is een snel en laagdrempelig communicatiemiddel. Maar als je begint met Twitter moet je je realiseren dat je ook vragen of opmerkingen kunt verwachten. En die zullen niet allemaal positief zijn. Wees je daar van bewust.

Eerst nadenken…

Daarnaast is het belangrijk dat je nadenkt over de rol die Twitter voor jouw onderneming kan vervullen. Daarbij houd je de organisatie- en communicatiedoelstellingen in het oog. Kijk ook of jouw doelgroep aanwezig is op Twitter. Het is zonde van de tijd als jij maar tweets blijft plaatsen, maar jouw doelgroep niet actief is op het platform. Denk vanuit deze punten na over welke content jij gaat plaatsen. Wat is jouw boodschap? Wat is jouw verhaal? En hoe ga je dat brengen? En het belangrijkste: wat wil je doelgroep? Doe onderzoek naar hun informatiebehoefte.

…daarna actie!

Wanneer je deze punten goed in kaart hebt gebracht is het tijd voor de vervolgstap.  Zorg dat je herkenbaar bent op Twitter. Denk aan je gebruikersnaam, profielfoto, profieltekst en vormgeving. Laat dit aansluiten bij jouw verhaal en huisstijl. En plaats niet alleen Twitterberichten. Luister en lees naar wat anderen te vertellen hebben. Zorg voor interactie en reageer op feedback of reacties.

Meten is weten

Natuurlijk wil je weten of je op de goede weg bent. Het is daarom belangrijk dat je inzicht hebt in de resultaten die je behaalt. Daarvoor zijn er verschillende tools die je kunt gebruiken, denk bijvoorbeeld aan Hootsuite. Zorg dat je op de hoogte bent, zodat je waar nodig acties kunt ondernemen. Render Positive, de makers van de onderstaande infographic, geven nog meer tips over hoe jij Twitter voor zakelijke doeleinden kunt inzetten. Scrol snel naar beneden om de visualisatie te bekijken en doe je voordeel ermee. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Twitter als promotietool - kom in actie [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia