Infographic, How to

Social media: neem je accounts onder de loep [infographic]

0

Wellicht ben jij al enige tijd online ‘actief’. Denk aan Twitter, Facebook, LinkedIn, Pinterest of Google Plus. De start van een nieuw jaar is een mooi moment om je verschillende accounts onder de loep te nemen. Klopt de informatie in je bio nog wel? En maak je al gebruik van de verschillende mogelijkheden? We helpen je op weg met 5 handige tips. In de onderstaande infographic van GroSocial vind je verschillende tips om je social media accounts te updaten. Je vraagt je wellicht af: waarom zou ik dat doen? Door te zorgen dat je profielen bijgewerkt zijn trek je meer verkeer naar je toe. Je bent beter zichtbaar en herkenbaar. De tips zijn wellicht voor jou gesneden koek. Maar toch kan het geen kwaad om er even bij stil te staan en te evalueren of je op de goede weg bent.

Tip 1: gebruik een professionele foto

Gebruik een professionele foto. Het is één van de eerste dingen die iemand van jouw profiel ziet. Dus geen foto plaatsen van je hond of een groepsfoto. Heb je een account op naam van je organisatie? Gebruik dan een logo van goede kwaliteit.

Tip 2: maak gebruik van de vormgevingsopties

Je social media-account kun je onderscheiden van anderen door gebruik te maken van de verschillende vormgevingsopties. Denk aan de coverfoto op je Facebook of de achtergrond op Twitter. Wees creatief en voer de vormgeving consequent door op al je accounts.

Tip 3: deel je content op verschillende accounts

Deel je content niet op één platform. Maak gebruik van de verschillende platformen waarop je actief bent. Zo bereik je een grotere groep. Kijk wel naar de mogelijkheden van elk netwerk en maak dus niet gebruik van automatische berichten (wanneer je een bericht op Twitter plaatst het automatisch ook op je Facebook timeline verschijnt).

Tip 4: blijf op de hoogte

De ontwikkelingen rondom internet gaan snel. En dat geldt ook bij social media. Naast trends, zijn sociale netwerken continue in de weer met verbeteringen en nieuwe functies. Zorg dat je op de hoogte bent en weet wat er speelt.

Tip 5: wees sociaal

Wellicht één van de belangrijkste tips: wees sociaal. Social media draaien om persoonlijk contact. Neem dus deel aan discussies in groepen, volg voor jou interessante personen en reageer op reacties of berichten van anderen.

Wil je alle tips nalezen? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar. Maar misschien heb jij een tip die je graag wilt delen. Laat het weten in een reactie!

Social media - neem je accounts onder de loep [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.