Infographic, Verdieping

Hoe belangrijk is contentmarketing voor SEO? [infographic]

0

Contentmarketing en zoekmachineoptimalisatie (SEO); twee begrippen die de afgelopen tijd van steeds groter belang zijn geworden. Met contentmarketing ontwikkel je waardevolle content voor jouw doelgroep. En met SEO zorg je ervoor dat je content in zoekmachines goed gevonden wordt. Maar hoe belangrijk is contentmarketing voor SEO?

Resultaten

Op deze vraag wilde linkbird een antwoord geven. Daarom verrichten ze onderzoek naar het belang van contentmarketing voor SEO. Hiervoor werd een vragenlijst uitgezet die ruim 500 professionals binnen online marketing, e-commerce en SEO hebben ingevuld. Uit de resultaten blijkt dat 41 procent van de ondervraagden contentmarketing inzet. Daarvan zet 42 procent deze marketingvorm in voor B2C- en 14 procent voor B2B-doeleinden. Bijna driekwart gebruikt contentmarketing met name voor online campagnes.

Uitdagingen

De professionals zien de voordelen van contentmarketing in voor hun onderneming en willen in de toekomst daar meer op gaan richten. Zo geeft meer dan de helft van de ondervraagden aan het budget voor contentmarketing te willen verhogen. De grootste uitdaging hierbij is het ontwikkelen van content. Ook het verspreiden van de content en het meten van het succes zijn uitdagingen bij de ondervraagden.

Wil je meer lezen over het onderzoek naar het belang van contentmarketing voor SEO? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Het belang van contentmarketing voor SEO [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social. Foto intro met dank aan Fotolia.