Infographic

Een tweetje voor het slapengaan: de impact van technologie op je nachtrust [infographic]

0

Met de komst van internet en mobiele apparaten als tablets en smartphones zijn we 24 uur per dag en zeven dagen per week online. Tijdens het eten, onderweg naar het werk of ’s avonds op de bank. Je staat er mee op en je gaat er mee naar bed. En met name op dat laatstgenoemde heeft het gebruik van media veel impact.
Winkelketen Carpet Right verzamelde van verschillende bronnen feiten en cijfers rondom het gebruik van technologie en het effect op onze nachtrust. Wat blijkt? Het gebruik van technologie heeft onze nachtrust veranderd. We zijn namelijk minder uren gaan slapen. Een derde van mensen slaapt slechts 5 tot 6 uur per nacht. Voor het slapen zijn we uren zoet met nieuwe gewoontes. Zo zijn televisie kijken, e-mail checken en sociale accounts updaten nieuwe routines voor het slapengaan.

De meeste mensen besteden hun tijd aan internetten. Maar ook het plaatsen van berichtjes op sociale netwerken of het sturen van sms’jes staan hoog in de lijst. Zo gaat bijna drie kwart online om berichtjes te plaatsen op hun sociale netwerken. Ruim 40 procent kijkt in bed televisie op de smartphone en 41 procent leest een boek. Maar ook tijdens de slaap willen we bereikbaar zijn. Zo heeft ruim de helft hun smartphone paraat om snel te kunnen reageren.

Wil je meer weten over het effect van het gebruiken van technologie voor het slapengaan? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Een tweetje voor het slapengaan- de impact van online media op je nachtrust [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social. Foto intro met dank aan Fotolia.