Infographic

De invloed van social media op online koopgedrag [infographic]

0

Het gebruik van social media heeft een belangrijke rol in ons dagelijks leven gekregen. Veel van onze activiteiten zijn verplaatst naar de digitale wereld. Zo kopen we steeds vaker producten en diensten in webshops en online marktplaatsen. Tijdens dit proces fungeren social media als belangrijke factoren om over te gaan tot aankoop. 

Referenties social media

Onderstaande infographic, How Social Media Influences Online Purchases (Invesp, 20 januari 2014), laat goed zien wat de invloed is van social media op online koopgedrag. Uit deze visualisatie blijkt dat vier op de tien socialmediagebruikers online iets heeft gekocht na het lezen van berichten erover op Twitter, Facebook of Pinterest. Daarnaast blijkt dat bijna driekwart van de consumenten eerder geneigd is een aankoop te verrichten na het lezen van referenties op social media.

Grote invloed op online koopgedrag

Sociale netwerken hebben dus een grote invloed op consumenten, en dan met name Facebook (30,8 procent), YouTube (27 procent), LinkedIn (27 procent) en Google Plus (2o procent). Pinterest en Twitter vallen in vergelijking met deze netwerken met 12 en 8 procent een beetje tegen.

Online berichten van bedrijven zelf

Niet alleen berichten van vrienden uit het online netwerk zijn van belang tijdens het aankoopproces. Online berichten van bedrijven hebben bij 78 procent van de ondervraagden impact op wel of niet overgaan tot aankoop. Consumenten vinden het belangrijk om organisaties online te volgen: om op de hoogte te blijven van activiteiten, maar ook om het bedrijf en hun producten & diensten beter te leren kennen. Daarnaast vinden consumenten het belangrijk om betrokken te zijn bij de organisatie, door bijvoorbeeld nuttige feedback te geven.

Wil je meer weten over de invloed van social media op online koopgedrag? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

De invloed van social media op online verkopen [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social. 

Foto intro met dank aan Fotolia.