Infographic

Mannen vs. vrouwen op social media: zoek de verschillen [infographic]

0

Diverse studies tonen aan dat social media voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Om je dienst of product te promoten, contacten te onderhouden of gewoon ter vermaak. Interessant daarbij is om te kijken of er verschillen zijn in het gebruik van social media door mannen en vrouwen. Zijn die er überhaupt? Die vraag beantwoorden we vandaag in de serie Infographic Day.

De onderstaande infographic is vormgegeven door Ruby Media in opdracht van FinancesOnline. Hun conclusie luidt dat er wel degelijk verschil is in hoe mannen en vrouwen op verschillende sociale netwerken actief zijn.

Vrouwen negeren betaalde advertenties eerder dan mannen

Zo gebruiken mannen social media met name voor zakelijke doeleinden en dating. Vrouwen zijn online actief om contacten te onderhouden met vrienden en familie, het delen van content (met name via een weblog en foto’s), entertainment en het vinden van ‘how-to informatie’. Maar daar blijft het niet bij. Zo willen mannen liever toegang tot acties en informatie van merken, terwijl vrouwen de voorkeur geven aan persoonlijk contact met een bedrijf of merk. Ook negeren vrouwen betaalde advertenties eerder dan mannen.

Wil je meer lezen over de verschillen tussen mannen en vrouwen wat betreft social media? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Mannen en vrouwen op social media- zoek de verschillen [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social. Foto intro met dank aan Fotolia.