Infographic

Een blik op de Nederlandse LinkedIn-gebruiker [infographic]

0

Veel gepubliceerde cijfers over het gebruik van social media gaan over Amerikaanse gebruikers. Je kunt daar veel uithalen wat betreft de populariteit van verschillende platformen en over het gedrag van gebruikers. Maar soms zou je willen weten hoe en waarom Nederlandse social mediagebruikers een platform inzetten. Met deze infographic wordt dit duidelijk over Nederlandse LinkedIn-gebruikers.

Wie is de Nederlandse LinkedIn-gebruiker?

Onlangs publiceerde het zakelijke platform LinkedIn de onderstaande infographic. Deze visualisatie bevat resultaten van een onderzoek en gaan specifiek over de Nederlandse LinkedIn-gebruiker. Momenteel telt het netwerk vijf miljoen Nederlandse gebruikers. Het blijkt dat deze groep met name geïnteresseerd is in het kopen van kleding en digitale apparatuur als tablets, laptops en smartphones.

Contentvergaring belangrijk

Ook willen zij graag op de hoogte zijn van actualiteit. Belangrijkste bron die Nederlandse gebruikers raadplegen is LinkedIn. Op de tweede en derde plek staan Nuzakelijk.nl en Intermediair.nl. Verder is de Nederlandse gebruiker op zoek naar informatie over bedrijven, zoals product- en achtergrondinformatie, actualiteiten, ontwikkelingen en carrièremogelijkheden.

Wil je meer weten over de Nederlandse LinkedIn-gebruiker? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Een blik op de Nederlandse LinkedIn-gebruiker [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia.