Apps & Tools

Ongewenst meekijken op je laptop wordt verleden tijd

0

Je kent het wel. Je zit in de trein of vliegtuig en naast je zit iemand net iets te veel mee te kijken met dat e-mailtje dat je aan het schrijven bent of die presentatie die je maakt. Je kijkt hem of haar even vuil aan, maar het helpt niet. Je kunt dan vragen of iemand niet wil meekijken, maar er zijn ook andere, high-tech oplossingen.

Stop meekijken

3M kennen we allemaal van de post-its en sommige mensen nog wel van de 3,5″ en 5.25″ diskettes. Maar 3M gaat met zijn tijd mee en toont op CES een oplossing om meekijken moeilijker te maken. Het werkt met de camera in je laptop of bij je pc en ziet als het ware of er mensen over je schouder meekijken. Op het moment dat er een ander gezicht wordt gedetecteerd, dan wordt deze automatisch in een rood kader op het scherm getoond zodat je weet dat iemand meekijkt. Een ander punt is dat als je wegloopt, je scherm niet open blijft staan maar het langzaam in allerlei blokjes verandert, zodat datgene wat erop staat niet meer zichtbaar is.

Heb je geen webcam? Dan kun je altijd nog een folie over het scherm plaatsen wat een kijkhoek van 60 graden creëert. Daardoor is meekijken bijna niet mogelijk.

Accepteer cookies

Een batterij in je shirt

Op CES is het echt niet alleen maar een bombardement van grote 4K/UHD-tv’s. Persoonlijk vind ik Eureka Park, waar de start-ups staan, het leukste stukje waar je nog echt verrast kunt worden. Zoals bijvoorbeeld door Jenax, makers van flexibele batterijen.

De batterij is niet alleen flexibel, het kan gevouwen worden en in ieder formaat worden gemaakt waardoor het ook daadwerkelijk in kleding ‘smart textile’ kan worden geïntegreerd. Je shirt is dan je batterij! How cool is that?

Accepteer cookies

Betere selfies met Lenovo

Selfies zijn het middel om jezelf neer te zetten op social media. “Kijk, hier ben ik.” Of zelfs: “kijk, hier ben ik met deze celebrity.” Lenovo is van mening dat we maar eens betere selfies moeten gaan maken. Allereerst met een camera met een 13 MP camera aan de voor- en de achterkant. Maar daarnaast ook met een accessoire die je helpt om met de 8 leds betere selfies te maken, zeg maar om je in het licht te zetten. Hoe het werkt vertelt Craig Bond van Lenovo.

Accepteer cookies