Infographic, Verdieping

Contentkalender: wat zijn de beste tijdstippen op social media? [infographic]

0

Als ondernemer of marketeer wil je dat jouw content online goed bekeken en gelezen wordt. Je hebt er namelijk veel tijd en aandacht aan besteed. En dus hoop je dat je er een groot publiek mee aantrekt. Om dit te bereiken spelen er verschillende factoren een rol, zoals het tijdstip van plaatsing. Een veelgestelde vraag is dan ook: wanneer kun je het beste welke content plaatsen, op welk account?

Op deze vraag geeft Business 2 Community antwoord met onderstaande infographic. Zij hebben voor je op een rij gezet welke content je wanneer moet plaatsen op Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube en vijf andere platformen. Vaak denken ondernemers of beheerders van social media-accounts met content aan een stukje tekst van een aantal woorden, plus een link naar hun site. Maar er is meer dan dat. Denk bijvoorbeeld aan een video, foto of afbeelding of een infographic. Naast de keuze van het soort content speelt ook het tijdstip van plaatsing een belangrijke rol.

Tijd is winst: wanneer is je doelgroep online?

Er zijn verschillen in tijdstippen waarop berichten op ieder platform gelezen worden. Zo is op Facebook en Twitter het beste om in de (vroege) middag je content te plaatsen, terwijl LinkedIn de vroege ochtend of namiddag het effectiefst is. Let wel op dat de tijden die in de infographic staan over het algemeen genomen zijn. Kijk dus specifiek naar jouw situatie, want dit is voor iedere doelgroep en ieder medium verschillend. Test uit en bekijk statistieken om te weten te komen wanneer jouw doelgroep actief is en speel daarop in.

Overdaad schaadt

Als je eenmaal weet wanneer je doelgroep op welk kanaal online is, moet je niet denken dat je los kunt gaan. De makers van de visual geven richtlijnen voor ieder platform die je mee kunt nemen bij het invullen van je contentkalender. Wees aanwezig, maar wel met mate. En met de tips en tricks uit de onderstaande infographic kun je rekening houden met de mogelijkheden van ieder platform en je boodschap beter afstemmen op het kanaal dat je gaat inzetten. Zo bereik je je doelgroep beter en vergroot je de kans op interactie en betrokkenheid.

Benieuwd naar de tips & tricks? Scrol naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

sm-posting-infographic-2.jpg
Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia.