Infographic, Inspiratie

8 contentmarketingtrends om dit jaar in de gaten te houden [infographic]

0

De eerste maand van 2015 zit er bijna op. De afgelopen weken kwamen vele lijstjes met trends voor dit jaar voorbij. Handige overzichten van ontwikkelingen waar je als ondernemer of marketeer rekening mee kunt houden of de focus op kunt leggen. Zo ook op het gebied van contentmarketing, dat volgens sommigen zich verder zal ontwikkelen in 2015.

Wellicht vraag jij je af wat je kunt verwachten op het gebied van contentmarketing. Waar dien je rekening mee te houden? Wat zijn belangrijke aandachtspunten? CJG Digitalmarketing visualiseert in de onderstaande infographic 8 trends op het gebied van contentmarketing. Een belangrijk marketinggebied voor veel organisaties. Voor velen zal 2015 het jaar worden om de contentmarketingplannen verder te ontwikkelen en anderen gaan deze juist opstarten.

Contentmarketing gaat bij veel ondernemers een belangrijke plaats innemen in de marketingstrategie. Dit jaar zal de trend verschuiven naar gepersonaliseerde content. Informatie aanbieden waar de klant naar op zoek is, op bijvoorbeeld je website. De tweede trend die de makers van de visual noemen, is dat ondernemers vaker gebruik gaan maken van betaalde mogelijkheden, zogenoemde ‘paid placements’. En organisaties zullen ook vaker professionals inschakelen bij het ontwikkelen van content. Daarnaast zal de ontwikkeling van visuele content zich verder doorzetten en zullen socialmediakanalen en mobiel een belangrijke rol spelen.

Trends om dit jaar dus in de gaten te houden. Benieuwd naar alle trends? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

8 contentmarketingtrends om dit jaar in de gaten te houden infographicVolg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.