Content

Lachen op 1 april: de beste online inhakers

0

Vanochtend voor negen uur had ik de eerste 1 aprilgrappen van vrienden al binnen. De meeste beperkten zich tot “Hé, er zit wat op je neus” of “Je veter zit los!” Van mijn internetvrienden kan ik gelukkig creatievere grappen verwachten. Al had een schoenenmerk, wat mij betreft, er best mee weg gekomen als ze hadden gezegd dat mijn veter los zat. 😉

Soms hoop je ook dat iets een 1 aprilgrap is, zoals het vertrek van Jeremy Clarkson bij Top Gear. Omdat dit eind maart gebeurde, dacht ik automatisch dat het om een grap zou gaan. Helaas blijkt dit (nog) niet zo te zijn. Gelukkig kunnen we binnenkort weer wat nieuws van Jeremy op tv verwachten:

Schermafbeelding 2015-04-01 om 09.56.21

Hopelijk is het toch allemaal een grapje?

McDonalds en Thuisbezorgd:

Aan de andere kant denk je soms: “Nee! Waarom is dit een 1 aprilgrap!?” Dat had ik bij de McDonalds-bezorgservice. Volgens het bericht hieronder zou McDonalds in samenwerking met Thuisbezorgd.nl voor bepaalde postcodes een bezorgservice aan gaan bieden. Het is niet compleet ongeloofwaardig dat McDonalds een bezorgservice aanbiedt. In sommige gebieden van de wereld doen ze dit namelijk wel! Helaas kom je er na een Google zoekactie al achter dat de droom van velen helaas niet doorgaat.

Schermafbeelding 2015-04-01 om 09.18.52

Veel mensen waren teleurgesteld dat dit een 1 aprilgrap was

Burger King

Naast McDonalds komt Burger King (Japan) ook met een goede grap. Ze gaan namelijk voor één dag een Whopper-parfum verkopen. Ze benadrukken uitdrukkelijk dat het niet om een grap gaat, de parfum gaat dus écht verkocht worden. Maar natuurlijk wel ter gelegenheid van 1 april. Een flesje kost omgerekend ongeveer 38 euro. Voor de slogan verdienen ze sowieso de originaliteitsprijs: ‘No Whopper, No life’. En zo is het.

Schermafbeelding 2015-04-01 om 09.48.48

“Je ruikt naar hamburgers!”

Mona

We blijven nog even in de voedselindustrie. Want ook Mona doet mee met 1 april. Mona speelt met deze brocollipudding handig in op de superfoods-trend, of in ieder geval de trend om gezond te leven. Persoonlijk had ik hem nog sterker gevonden wanneer dit toetje was aangekondigd als ‘toetje van de maand’. Moet je die reacties eens voorstellen van kinderen die ineens niet meer zo ‘blij’ worden van Mona, hilarisch! Ook nu gaat het al helemaal los op de Facebookpagina van Mona: grap geslaagd dus.

Schermafbeelding 2015-04-01 om 09.17.39

Superfood-pudding?

Google

Google maakt het mogelijk om Pacman te spelen via Google Maps. Google pakt uit, want het is niet mogelijk op maar een bepaald aantal locaties, maar bijna overal ter wereld! Zolang Pacman maar genoeg wegen heeft om over rond te happen. Zelf Pacman spelen bij jou in de buurt is simpel, ga naar Google Maps en klik op de Pacman links onderin.

Schermafbeelding 2015-04-01 om 10.38.29

Pacman hapt door de straten op Google Maps

Online bruin worden

Reisorganisatie Neckermann slaat de handen ineen met onlinebruinworden.nl. Ze lanceren een dienst waarbij het mogelijk wordt gemaakt om lekker bij te bruinen achter je bureau. Dit laten ze weten middels een persbericht. Compleet met flikkerlichten en geluidseffecten, maar als je eenmaal lekker bezig bent blijkt het toch om een 1 aprilgrap te gaan. Hè, jammer!

Schermafbeelding 2015-04-01 om 09.27.01

Via deze website wordt je écht lekker bruin

Trivago

Deze is ook erg grappig! Trivago, je kent het wel, maakt het mogelijk om naast een goed hotel óók een goede reispartner te boeken! Nooit meer eenzame selfies voor een fontein of alleen terug naar je hotelkamer met Trivago Match! Ben je benieuwd hoe het werkt? Bekijk dan de video.

Accepteer cookies

Albelli: druk je foto op een paasei

Albelli maakt het helemaal mooi! Via Facebook laten ze weten dat je voor pasen je foto op een ei kan laten drukken. Super handig, want dan hoef je niet in de weer met kwasten. Maar als je op de linkt klikt dan blijkt het een grap te zijn. Die Albelli, hadden ze me mooi tuk!

201503142441

Mooie selfEI?

1 april: de moeder der inhakers

1 april is misschien wel een van de leukste en populairste inhaakmomenten van het jaar waar merken maar al te graag gebruik van maken. En dit gebeurt eigenlijk al jaren lang. Misschien is 1 april wel de grondlegger van alle inhaakmomenten, de collossus van de inhaak, de moeder der inhakers! Laat ik niet afdrijven, maar hier bewijs om mijn mening kracht bij te zetten. BBC maakte in 1957 al een 1 aprilgrap over de spaghetti-oogst uit Zwitserland die bijzonder goed was dat jaar.

Accepteer cookies

Dit vond ik persoonlijk de leukste inhakers op 1 april. Maar er was meer.. nog veel meer! Zoals:

HEMA: print je foto op een tompouce

Schermafbeelding 2015-04-01 om 09.18.06

Tele2: geur bellen

Accepteer cookies

Miz Mooz: een selfieschoen

Accepteer cookies

Honda: de selfie-auto

Accepteer cookies

Genoeg te lachen dus vandaag! Heb je zelf nog een goede 1 aprilgrap gezien of wil je laten weten welke je het beste vindt? Laat het dan weten in de reacties.

Foto intro met dank aan Fotolia