Infographic, How to

5 stappen om je bereik te vergroten met visuele content [infographic]

0

Je hebt als ondernemer een goede website en je bent actief op verschillende socialmediaplatformen. Maar toch blijf je worstelen met het creëren van interessante content voor je lezers of je weet niet hoe je je doelgroep kunt prikkelen. Hoe zet je de mensen die je pagina liken om naar fans? En hoe krijg je de interesse van de persoon die je site bezocht?

Je boodschap in een visueel jasje

Een oplossing is het gebruikmaken van visuele content. Door middel van effectieve foto’s, video’s en andere visuele informatie prikkel je jouw doelgroep. Waarom? Omdat 65 procent van je publiek visueel is ingesteld en ruim 90 procent van de communicatie non-verbaal verloopt. Daarnaast verwerkt ons brein visuele content sneller en onthouden we een beeld eerder dan tekst. Wanneer je jouw informatie en boodschap in een visueel jasje giet, heb je dus een grotere kans dat bezoekers langer op je website blijven of een bericht op bijvoorbeeld Facebook of Twitter eerder delen met hun vrienden.

3 sleutelelementen en 5 stappen

Voorwaarde die Hubspot, de maker van de onderstaande infographic, noemt is dat je gebruikmaakt van goede visuele content die drie elementen bevat: consistent kleurgebruik, de juiste keuze en gebruik van lettertypes en afstemming op het platform waar je je content wilt plaatsen.

Allemaal leuk en aardig, denk je wellicht. Hoe creëer ik effectieve visuele content? Ook daar helpt de onderstaande visual je mee op weg. In vijf stappen ontwikkel je visuele content waarmee je jouw doelgroep gaat prikkelen. Benieuwd naar de sleutelelementen en het vijf-stappenplan? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

get-more-engagement-with-visual-contentVolg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia.