Infographic, How to

9 manieren om je blog onder de aandacht te brengen [infographic]

0

Een manier om online beter vindbaar te worden of je expertstatus te verhogen is aan de slag gaan met bloggen. Met contentcreatie kun je bij je doelgroep in de schijnwerpers komen. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat je het goed doet.

Vorig jaar interviewde ReferralCandy verschillende marketingexperts. De tips die deze professionals gaven, bundelden zij tot negen tips en visualiseerden ze in de onderstaande infographic. Met deze ‘promotietactieken’ breng je jouw artikel onder de aandacht van je doelgroep en verhoog je je expertstatus.

Wees uniek

Misschien een open deur, maar zorg dat je blogpost of artikel van waarde is. Kijk kritisch naar je onderwerp. Heb je een interessant verhaal? Is het actueel? Beantwoord je een (brandende) vraag van je doelgroep? Ja? Dan kun je gaan schrijven.

Zorg dat ze je vinden

Om onder de aandacht te komen bij je doelgroep is het noodzaak dat je vindbaar bent. Dit kun je doen door bepaalde zoekwoorden op te nemen in je artikel. Er zijn verschillende tools die je kunt gebruiken om te kijken welke woorden interessant zijn om te gebruiken.

Gebruik beeld

Een lang artikel dat alleen bestaat uit tekst is niet aantrekkelijk om te lezen. Maak gebruik van afbeeldingen en illustraties om je verhaal te ondersteunen. Je kunt kiezen voor stockfoto’s, maar nog beter is om zelf aan de slag te gaan met het creëren van beeldmateriaal. Met tools als Picmonkey en Canva kun je van je foto’s prikkelende visuals maken.

Bouw een netwerk op

Bouw een netwerk op en neem daar de tijd voor. Het draait niet om veel volgers en likes, maar om echte relaties waarmee je resultaat haalt op de langere termijn.

Zet social media in

Social media zijn bij uitstek effectieve kanalen om jouw artikel onder de aandacht te brengen. Deel je artikel via je Facebook- of Twitterpagina, maar zorg er ook voor dat lezers op je site jouw artikel kunnen delen. Om dit mogelijk te maken maak je gebruik van een gratis share-plugin.

Wil je alle tips lezen om je blog onder de aandacht te brengen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

9-most-powerful-blog-promotion-tactics-top-marketing-experts-590g
Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social. 

Foto intro met dank aan Fotolia.