Infographic, How to

5 e-mailfouten die je liever wilt vermijden [infographic]

0

E-mail moet je als organisatie zeker niet zomaar aan je voorbij laten gaan. Het biedt veel mogelijkheden om persoonlijk contact met je doelgroep te hebben. Je moet dan wel rekening houden met een aantal zaken. Een nieuwsbrief of mail opstellen is één ding, zorgen dat je niet in de spambox van de ontvanger terecht komt is nog belangrijker. Als je abonnee jouw mail niet voorbij ziet komen, is al je werk voor niets.

Een aantal weken geleden stonden we in deze serie stil bij e-mailmarketing en hoe succesvol deze marketingvorm voor ondernemers en merken is. De makers van de onderstaande infographic, TechnologyAdvice, noemen 5 fouten die je als zender liever wilt vermijden.

Geen toestemming vragen

Als zender mag je niet zomaar e-mails versturen naar mensen. Het is zelfs bij wet verboden om zonder toestemming berichten met een commerciële inhoud te versturen. Om dit probleem te voorkomen kun je gebruik maken van een ‘double opt in’. Hiermee vraag je de afzender om zijn of haar inschrijving te bevestigen.

Verdachte content opnemen

Je wilt dat je nieuwsbrief of mailing in de inbox terecht komt en niet in de spambox. Maar soms kan een e-mailprogramma jouw bericht als spam markeren. Hoe kun je dit vermijden? Plaats bijvoorbeeld geen ‘re’ of ‘fwd’ in de onderwerpregel als je nog niet gecommuniceerd hebt met de afzender en gebruik geen speciale karakters in plaats van letters.

Wettelijke schendingen

Naast de verplichting om vooraf toestemming te vragen, moet je als zender met meer regels rekening te houden. Zo moet je zorgen dat iedere mailing beschikt over een afmeldfunctie en dat je de afmelding zo spoedig mogelijk verwerkt in je mailingbestand.

Benieuwd naar de andere fouten die je liever wilt vermijden? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

technologyadvice-5-top-email-mistakes-r3-01

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia.