Infographic

Zo effectief is e-mail als marketingmiddel [infographic]

0

Voor veel ondernemers is e-mail een belangrijk communicatiemiddel om bezoekers naar je site te krijgen. Ze versturen periodiek een nieuwsbrief, een buzzmailing met een specifieke boodschap of een verzoek om een vragenlijst te vullen. E-mail is vandaag de dag een goedkope, snelle en effectieve manier om je doelgroep te benaderen. Maar hoe succesvol is deze marketingvorm?

4,1 miljard e-mailaccounts

Deze vraag beantwoordt de onderstaande infographic die ik tegenkwam op Business2community. De visual toont aan dat er voor bedrijven veel te halen valt op het gebied van e-mailmarketing. Want vorig jaar waren er wereldwijd 4,1 miljard e-mailaccounts. Veel potentiële consumenten! Ruim 90 procent van de gebruikers checkt dagelijks zijn e-mail.

Mailings zorgen voor meer aankopen

Verder blijkt uit de visual dat e-mail een goed marketingmiddel is om in te zetten. Want van de consumenten die een e-mail van een bedrijf ontvangt, is 83 procent vaker geneigd een aankoop te doen. Ze bestellen zelfs 28 procent vaker. Ruim driekwart van de mailings wordt in de eerste twee dagen na verzending geopend. Bijna de helft van de abonnees opent de mailing op een mobiel apparaat. En dat is iets waar je als ondernemer rekening mee dient te houden. Zo geeft 69 procent van de consumenten aan een mailing te verwijderen als deze niet geoptimaliseerd is voor tablets of smartphones. Een ander belangrijk aandachtspunt is het onderwerp: 64 procent van de ondervraagde consumenten geeft aan getriggerd te worden om de mailing te bekijken door het lezen van het onderwerp.

E-mail is dus een effectief marketingmiddel, mits je rekening houdt met de bovenstaande aandachtspunten. Ben jij overtuigd van de mogelijkheden en wil je meer te weten over e-mailmarketing? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

e-mailmarketing
Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Illustratie intro met dank aan Fotolia.