Infographic, How to

Afbeeldingen op social media: alle afmetingen op een rij [infographic]

0

In de serie Infographic Day hebben we er al meerdere keren bij stilgestaan: de afmetingen van afbeeldingen op social media. Een belangrijk onderwerp, aangezien visuele content online een grote rol speelt. Daarom geven we wederom een actueel overzicht van de belangrijkste afbeeldingsformaten van 8 populaire platformen.

Giet informatie in een visueel jasje

Tegenwoordig draait het online om visuele content, in de vorm van foto’s, illustraties en video’s. En steeds meer merken en ondernemers zien het effect wat deze content met zich meebrengt. Want informatie gieten in een visueel jasje heeft meer effect dan tekst. We nemen de informatie zelfs 600.000 keer sneller op dan dezelfde boodschap in tekstvorm, zoals we eerder beschreven in deze serie.

Naslagwerk voor afbeeldingsformaten

Belangrijk is wel dat je de content afstemt op het kanaal dat je gaat inzetten. Ieder platform heeft heeft een eigen publiek en een eigen manier van communiceren; kopieer-en-plak dus niet zomaar, maar kijk naar de toegevoegde waarde van elk kanaal. Met het onderstaande overzicht van SetUpABlogToday.com zorg je er in ieder geval voor dat je je afbeeldingen per platform in het juiste formaat opmaakt. De infographic toont de belangrijkste afmetingen van acht populaire netwerken. Maar je vindt ook richtlijnen van bestandsformaten en hoe je je content het beste kunt publiceren.

Dus geen excuses dat je niet precies weet hoe je de foto het beste laat aansluiten als header op Facebook, je de illustratie goed weergeeft op Twitter of je profielfoto het beste laat overkomen op je LinkedIn-profiel. Sla deze visual op en print het uit! Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

2015-social-media-image-sizes-infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Update 23-12-2015: De afmetingen zijn gewijzigd. Alle actuele afbeeldingen vind je in deze infographic