Infographic, Trends

Alle actuele afmetingen voor social media in één overzicht [infographic]

0

Dat social media volop in ontwikkeling zijn, is geen nieuws. Nieuwe functies, verbeteringen, wijzigingen van design en lay-out… je hebt het er maar druk mee om alle nieuwigheden bij te houden. Zeker als jij voor je werk of onderneming verantwoordelijk bent voor het reilen en zeilen van de online activiteiten.

De afgelopen jaren hebben we in de serie ‘Infographic Day‘ meerdere keren stilgestaan bij de afmetingen van afbeeldingen op diverse social mediaplatformen. Ook daar zijn steeds wijzigingen. Irritant! Weet je net het beste formaat voor het plaatsen van een foto op Facebook of Twitter, gooien de platformen het een paar maanden later weer helemaal om.

Een vernieuwd naslagwerk

En dan ga je maar weer googelen, op zoek naar de meest actuele richtlijnen wat betreft het plaatsen van visuele content op Facebook, Instagram of LinkedIn. Make a websitehub, de makers van onderstaande infographic, hebben dat werk voor je gedaan en verzamelden wederom de formaten van alle visuele content die je kunt plaatsen op acht populaire social mediakanalen. Net als bij de vorige editie, delen ze ook tips omtrent bestandsformaten en hoe je de content het best kunt publiceren. Zo loop je niet meer achter de feiten aan en zorg je ervoor dat je het nieuwe jaar goed van start gaat!

Wil je op de hoogte zijn van de actuele afmetingen voor jouw visuele content op de populairste platformen van dit moment? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Nog beter: sla deze visual op en print het uit. Heb je altijd een naslagwerk bij de hand.

Print

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Illustratie intro met dank aan Fotolia.