Infographic

WhatsApp: ruim 47 interessante feiten die je nog niet wist [infographic]

0

Het communicatiemiddel van dit moment is toch wel WhatsApp. Dagelijks zijn miljoenen mensen actief die de tool gebruiken om gratis berichtjes, foto’s en zelfs video’s te versturen. Niet alleen voor consumenten is het een handige toepassing, maar ook voor bedrijven is het platform interessant om in te zetten als communicatiekanaal. 

800 miljoen actieve gebruikers

Omdat WhatsApp de laatste tijd ontzettend is gegroeid, maakte Shop on Less de balans op middels de onderstaande infographic. Ze verzamelden tientallen interessante feiten en cijfers van verschillende bronnen. Want wist je dat dagelijks 30 miljard berichtjes via het platform worden verstuurd? En in april van dit jaar waren er meer dan 800 miljoen gebruikers actief. De teller blijft maar groeien: dagelijks registreren 1 miljoen gebruikers zich.

India is groot fan

De meest actieve gebruikers wonen in India, maar liefst 10 procent van de totale gebruikers over de hele wereld. En de tool wordt vaak bezocht; bijna driekwart van de gebruikers checkt dagelijks WhatsApp. De gemiddelde duur per gebruiker in een week is 195 minuten. Niet alleen tekstberichten worden via WhatsApp verstuurd. We gebruiken de tool ook voor foto’s (dagelijks meer dan 700 miljoen) en video’s (dagelijks meer dan 100 miljoen) te versturen.

Wil je meer feiten en cijfers over WhatsApp lezen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

whatsapp infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.